Sarjanousija Cádiz on ehtinyt voittaa tällä kaudella La Ligassa jo sekä Real Madridin että Barcelonan. Maanantai-iltana se jäi kuitenkin pahemman kerran Celta Vigon jalkoihin, kun Celta murskasi vieraansa tylysti maalein 4-0.

Celta teki kaikki maalinsa jo ensimmäisellä puoliajalla. Maaleista vastasivat Nolito, Fran Beltrán kauniilla ja tarkalla alanurkkakudilla 20 metristä, puskuosumalla Brais Mendéz sekä rankkarista 2-0-maalin viimeistellut seuraikoni Iago Aspas. Celtan tehokkuus oli huimaavaa, sillä se laukoi avausjaksolla vain neljä kertaa, mutta teki siis jokaisella laukauksella maalin.

Toisellakin jaksolla Celta pani kolmeen otteeseen pallon Cádizin maaliin, mutta jokaisella kerralla maali hylättiin, kahdesti niukkana paitsiona ja kerran rikkeen vuoksi.

OptaJose

@OptaJose
100% - @RCCeltaEN are the first team to score four goals in a first half of a @LaLigaEN game with just four shots in the opening 45 minutes since at least 2003/04. Punch.

33-vuotias Aspas teki esityön sekä Noliton että Beltránin maaleihin, joten hän oli mukana kaikkiaan kolmessa osumassa. Aspas on samalla ollut koko kauden tehokkain pelaaja. Aspasin tavoin myös Mikel Oyarzabal on tehnyt seitsemän maalia, mutta Oyarzabal on osunut rankkarista viidesti Aspasin kahteen verrattuna.

OptaJose

@OptaJose
10 - @RCCeltaEN's Iago Aspas has been directly involved in more @LaLigaEN goals than any other player this season (7 goals and 3 assists). Magician.

Pedro Martin

@pedritonumeros
2-0 Celta-Cádiz Minuto 31. Gol de Aspas de penalti.

Máximos goleadores en esta Liga:
7 Aspas (2 de penalti)
7 Oyarzábal (5 de penalti)

Urallaan 18 A-maaottelua pelannut Aspas on ollut viime kausina jatkuvasti La Ligan tehokkaimpia, ellei tehokkain espanjalaispelaaja, mutta maajoukkueessa hän on pelannut viimeksi yli puolitoista vuotta sitten. Sen jälkeen, kun Aspas palasi kasvattajaseuraansa Celtaan kesällä 2015, on häntä tehokkaampia maalintekijöitä ollut La Ligassa vain kaksi, Lionel Messi ja Luis Suárez.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
100+ goles y asistencias en La Liga desde que @aspas10 regresó al @RCCelta (junio 2015):

236 Messi (163+73)
193 Suárez (133+60)
122 Benzema (86+36)
121 ASPAS (96+25) 🇪🇸
116 Griezmann (82+34)
108 Cristiano (86+22)

Todos, excepto Aspas y Benzema*, son fijos en su selección.

Celta Vigo on toistaiseksi ainoa La Liga -joukkue, joka on vaihtanut tällä kaudella valmentajaa. Vaihdos näyttää onnistuneen hienosti, sillä Celta liitää kolmen pelin voittoputkessa ensimmäisen kerran lähes kolmeen vuoteen.

Celta on saanut Eduardo Coudetin valmentamissa neljässä ottelussa jo nyt enemmän pisteitä kuin Óscar Garcían alaisuudessa pelaamissaan yhdeksässä pelissä. Samalla se on loikannut putoamisviivan alapuolelta jo ylempään keskikastiin yhdeksänneksi.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Final Celta-Cádiz 4-0.

El Celta no ganaba 3 partidos seguidos desde enero de 2018.

El Celta con Óscar en esta Liga: 7 puntos en 9 partidos.
El Celta con Coudet en esta Liga: 9 puntos en 4 partidos.