La Ligassa nähtiin maanantaina kauden ensimmäiset valmentajanpotkut, kun Celta Vigo erotti tehtävästään joukkuetta noin vuoden valmentaneen Óscar Garcían. Garcían seuraajaa ei ole vielä nimetty, mutta niin odotetaan tapahtuvan tänään tiistaina. AS:n mukaan valinta kohdistuu argentiinalaiseen Eduardo Coudetiin, joka erosi viikonvaihteessa tehtävästään Brasilian sarjaa johtavan Internacionalin valmentajana.

– Valitettavasti Eduardo Coudetin ja hänen valmennusryhmänsä projekti päättyi sunnuntain otteluun Coritibaa vastaan. Päätös lähtemisestä oli yksinomaan Coudetin, Internacionalin puheenjohtaja Marcelo Medeiros ilmoitti maanantaina.

Medeiros kertoi samassa yhteydessä medialle, että Coudet oli hyväksynyt Celta Vigon tarjouksen valmennuspestistä. Hän lisäsi, että valmentajan päätös tuli seuralle täytenä yllätyksenä.

– Emme missään vaiheessa ajatelleet, että meillä olisi joku toinen valmentaja tällä tai seuraavalla kaudella.

Medeiros muistutti toimittajia siitä, että Internacional aloitti viime vuonna ”projekti Eduardo Coudetin”, jonka oli tarkoitus olla monivuotinen. Seura maksoi hänestä jopa korvauksen argentiinalaiselle Racing Clubille, jonka Coudet valmensi maansa mestariksi.

Internacionalissa Coudet voitti 24 valmentamastaan 46 ottelusta ja hävisi vain yhdeksän. Nyt sarjajohtaja joutuu kuitenkin etsimään uuden valmentajan.

[readmore from=Celta-Vigo]

Pientä lohtua brasilialaisseuralle tuo se, että se saanee 46-vuotiaan Coudetin lähdöstä vielä tuntuvan korvauksen. Seura ja Coudet solmivat kaksivuotisen sopimuksen joulukuussa 2019. Osapuolet sopivat tuolloin, että mikäli jompikumpi purkaa sopimuksen ennen vuoden 2020 loppua, pitää sen maksaa korvauksena valmentajan vuoden 2021 palkkaa vastaava summa. Tämä korvaus on suuruudeltaan noin 1,8 miljoonaa euroa.

Celta Vigo suunnitteli julkistavansa Coudetin nimityksen jo maanantaina, mutta tämän korvauksen takia nimitys vielä lykkääntyi. Coudet neuvottelee Internacionalin kanssa korvaussumman alentamisesta, mutta sen ei uskota onnistuvan. Celtan kanssa asioista on kuitenkin sovittu, joten valmentajasopimus julkaistaneen heti, kun korvaussumma on lopullisesti lyöty lukkoon.

Lähde: AS