Kaikki näytti Riqui Puigin elämässä hyvältä kesällä koronatauon jälkeen. Vain muutamaa kuukautta myöhemmin ollaan ihan päinvastaisessa tilanteessa.

Puig pelasi kesällä itsensä Quique Setiénin Barcelonan avaukseen. Tästä piti tulla Puigin kausi. Vaan eipä tullutkaan.

Valmentaja vaihtui, ja Ronald Koeman ehdotti Puigille lainapestiä jossain muualla. Puig halusi jäädä taistelemaan peliajasta, mutta toistaiseksi taistelu ei ole tuottanut hedelmää. Koeman on antanut keskikentän taiturille peliaikaa kokonaiset kolme minuuttia.

Nyt mitätön rooli heijastuu jo maajoukkuetasollekin. Ei puhuta siitä, mahtuisiko Puig Espanjan A-maajoukkueeseen. Nyt Puig ei mahtunut enää edes U21-maajoukkueeseen.

21-vuotias Puig oli mukana syys- ja lokakuun maaotteluissa. Odotetusti lehdistö kysyi päävalmentaja Luis de la Fuentelta, mitä Puigin suhteen on tapahtunut.

– Hän on mielessämme, mutta nyt on aika katsastaa muita pelaajia. Hän tietää, mitä ajattelemme hänestä. Hän tietää, millaisessa arvossa me häntä pidämme, de la Fuente sanoi lehdistötilaisuudessa.

Samalla de la Fuente lähetti Puigille selkeän viestin.

– Ne, jotka ovat täällä, ovat ansainneet paikkansa. Hänen on tehtävä rajummin töitä, jotta hän saavuttaisi tavoitteensa seura- ja maajoukkuetasolla.

LUE MYÖS: