Barcelonassa Ronald Koeman on pannut tuulemaan.

Monesta vanhemmasta pelaajasta luovuttiin siirtoikkunan aikana, pelisysteemi on muuttunut 4-3-3:stä 4-2-3-1:ksi ja joiltain osin uudet pelaajat ovat nousseet isoihin rooleihin.

Kääntöpuolena osa pelaajista on joutunut Koemanin koirankoppiin.

Peliaikaa jos tutkitaan, niin Koemanin koirankopissa on neljä pelaajaa: keskushyökkääjä Martin Braithwaite, vasen pakki Júnior Firpo ja keskikentän Carles Aleñá sekä Riqui Puig.

Tuoreiden tietojen mukaan Barcelona on valmis myymään tammikuussa Braithwaiten, Firpon ja Aleñán. Puigista seura sen sijaan haluaa pitää kiinni, vaikka nuorukainen on pelannut tällä kaudella vain kolme minuuttia.

Tuoreessa lehdistötilaisuudessa Koemanilta kysyttiin Aleñán ja Puigin tilanteesta. Asia on Kataloniassa hieman arka, sillä Aleñá ja Puig ovat La Masian suurimmat talentit sitten Lionel Messin aikojen.

– Juttelin Aleñán ja Riquin kanssa heidän tulevaisuudestaan täällä. Aleñá on ollut hyvin yritteliäs harjoituksissa. Hän haluaa kehittyä pivotina pelaamisessa (keskikentän pohjalla), Koeman sanoi.

– Aleñá ja Riqui antavat kaikkensa harjoituksissa. Kun he sen ansaitsevat, annan kyllä heille peliaikaa. He tekevät rajusti töitä.

Koeman sivalsi myös koko barcalaista tyyliä liiallisesta syöttelystä.

– Olemme jutelleet maalinteosta. Meillä on paljon pelaajia, jotka hakevat aina vain syöttöä, jopa boksin sisällä. Toisaalta on mahdotonta kahdessa kuukaudessa muuttaa pelaajaa, joka on toiminut samalla tavalla koko elämänsä ajan.

Barcelona kohtaa lauantaina Real Betisin Camp Noulla. Ottelu alkaa kello 17.15 Suomen aikaa.