Mestarien liigan lohkovaihe pääsi tänä vuonna alkamaan poikkeuksellisen myöhään, sillä koronaviruspandemia mylläsi koko vuoden futiskalenterin uuteen uskoon. Aikataulua kurotaan kuitenkin tiukalla tahdilla kiinni, sillä nyt on meneillään jo kolmas perättäinen viikko, kun ympäri Eurooppaa pelataan Mestarien liigaa.

Real Madridilla on tosi kyseessä niin tänään kuin tulevillakin kierroksilla. Se koki avauskierroksella kotonaan sokkitappion koronatapausten takia hyvin varamiehiselle Shakhtar Donetskille maalein 2-3 ja oli hyvin lähellä hävitä myös viime viikolla Borussia Mönchengladbachin vieraana. Lopulta Karim Benzema ja Casemiro pelastivat kuitenkin Realille tasapelin ja saivat maaleillaan joukkueensa pistetilin avattua.

Yhdellä pisteellä kahdesta ottelusta Real Madrid on kuitenkin lohkossaan viimeisenä, ja voittoja pitäisi pian alkaa napsia. Helppo ei ole haaste tänäänkään, sillä vastaan asettuu Antonio Conten valmentama Internazionale, jonka saldo on kaksi tasapeliä kahdesta ottelusta. Serie A:ssa Interin alkukausi ei ole ollut optimaalinen, sillä se on kuuden kierroksen jälkeen kuudentena.

Jaossa on vielä 12 pistettä, mutta voittoja Real Madrid tarvitsee ja nopeasti, jotta se selviytyy mukaan pudotuspeleihin. Ja lähtökohtaisesti ottelut Interiä vastaan ovat lohkon vaikeimpia.

Mestarien liigan 3. kierros
3.11. klo 22
Real Madrid-Internazionale

Kuntopuntari

Real Madrid, V-T-V-H-H

31.10.2020 Real Madrid-Huesca (La Liga), 4-1
27.10.2020 Borussia Mönchengladbach-Real Madrid (UCL), 2-2
24.10.2020, Barcelona-Real Madrid (La Liga), 1-3
21.10.2020, Real Madrid-Shakhtar Donetsk (UCL), 2-3
17.10.2020, Real Madrid-Cádiz (La Liga), 0-1

Internazionale, T-T-V-T-H

31.10.2020 Inter-Parma (Serie A), 2-2
27.10.2020 Shakhtar Donetsk-Inter (UCL), 0-0
24.10.2020 Genoa-Inter (Serie A), 0-2
21.10.2020 Inter-Borussia Mönchengladbach (UCL), 2-2
17.10.2020 Inter-AC Milan (Serie A), 1-2

Real Madrid-Inter (5 viimeistä)

27.7.2015 Inter-Real Madrid (International Champions Cup), 0-3
27.7.2014 Real Madrid-Inter (International Champions Cup), 1-2rp.
10.8.2013 Inter-Real Madrid (harjoitusottelu) 0-3
25.11.1998 Inter-Real Madrid (UCL), 3-1
16.9.1998 Real Madrid-Inter (UCL), 2-0

Poissaolijat

Real Madrid

Dani Carvajal (polvivamma)
Martin Ødegaard (pohjevamma)
Álvaro Odriozola (pohjevamma)
Nacho (lihasvamma)
Éder Militão (koronavirustartunta)

Inter

Romelu Lukaku (reisivamma)
Stefano Sensi (reisivamma)
Matías Vecino (polvivamma)

Arvioidut avauskokoonpanot

Real Madrid, 4-3-3

Courtois; Lucas Vázquez, Varane, Ramos, Mendy; Valverde, Casemiro, Kroos; Asensio, Benzema, Hazard

Inter, 3-5-2

Handanovič; D’Ambrosio, De Vrij, Bastoni; Hakimi, Barella, Brozović, Vidal, Young; Martínez, Perišić

Valmentajien kommentit

Zinédine Zidane, Real Madrid

– Inter on hyvä ja fyysinen joukkue, joka pelaa hyvää jalkapalloa. Se on vastustaja, jonka tunnemme hyvin. Pelistä tulee hyvin vaikea. Suhtaudumme siihen finaalina. Jaossa on kolme pistettä ja yritämme saada ne.

– Hazard, Asensio ja Benzema ovat tärkeitä pelaajia ja tekevät joukkueelle tärkeitä asioita. Tämä kokoonpano voi voittaa vielä paljon.

– Haluamme osoittaa, kuinka hyvä olemme ja että haluamme voittaa lisää. Tiedämme, kuinka laadukas pelaaja Eden on, ja aiomme hyödyntää sitä.

– Paineita en ajattele. Ajattelen positiivisesti ja keskityn tiistain otteluun. Voimme vain valmistautua hyvin ja antaa kaikkemme.

– Jalkapallo on yleisesti ottaen tasaisempaa eikä pieniä joukkueita ole. Jalkapallosta on tullut koko ajan vaikeampaa ja kauniimpaa, ja nykyään kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Siksi olemme aina iloisia, kun voitamme pelin. Lauantaina pelasimme yhden finaalin Huescaa vastaan ja tiistaina pelaamme seuraavan.

– (Interin valmentaja) Antonio Conten kanssa en ole päivittäin yhteydessä, mutta on totta, että olimme, kun vielä pelasin. On normaalia, että hänestä tuli valmentaja. Se ei yllättänyt minua. Pidimme aiemmin säännöllisesti yhteyttä. Muistan, kun valmistaudun valmentajauraani, menin Juventukseen ja juttelin hänen kanssaan. Luulen, että pelasimme (Juventuksessa) yhdessä neljä tai viisi vuotta (toim. huom. 5 vuotta). Meidän suhteemme on erittäin hyvä.

Antonio Conte, Inter

– On ollut muutamia hetkiä, jolloin minusta oli hyvin lähellä tulla Real Madridin valmentaja. Kausi oli kuitenkin jo alkanut, joten olisi ollut vaikea ottaa ohjat. Seura oli jo laatinut aikataulunsa ja totesin hyvin rehdisti, ettei silloin ollut sen aika.

– Juuri nyt olen täysin keskittynyt Interiin. Aloitin täällä projektin hyvin vahvan omistajan alaisuudessa ja olen tyytyväinen. Luomme yhdessä jotain tärkeää.

– Real Madrid on vahva joukkue, joka on rakennettu voittamaan tämä kilpailu. Monet heidän pelaajistaan ovat jo voittaneet Mestarien liigan monta kertaa. Meidän täytyy olla valmiita vaikeuksiin. Jos kestämme vaikeudet, voimme saavuttaa tyydyttävän tuloksen.

– Yritämme pelata omaa peliämme emmekä aio vetäytyä nurkkaan kuten nyrkkeilijä itseään puolustaessaan ja odottaessaan vain yhtä tyrmäysiskua.

– Viime kaudella teimme monta maalia, 113, ja aloitimme myös tämän kauden monilla maaleilla. Maalipaikkojemme ja tekemiemme maalien suhde on kuitenkin epäsuhtainen. Teemme paljon maaleja, mutta voisimme tehdä enemmänkin. Harjoittelemme saadaksemme kaikki pelaajat mukaan hyökkäyspeliin.

Ottelun erotuomari on ranskalainen Clément Turpin.

Mistä näet pelin?

Mestarien liigan ottelut näkyvät maksullisilta C Moren kanavilta ja C Moren suoratoistopalvelusta. Borussia Mönchengladbachin ja Real Madridin välinen ottelu näkyy C More Sport 1 -kanavalta sekä C Moren suoratoistopalvelusta. Ottelun selostaa Tuomas Virkkunen. C More Sport -kanavapaketti maksaa 29,95 euroa kuukaudessa.

Ottelu alkaa kello 22 Suomen aikaa. C More -illan studio-osuus alkaa kello 19.30 ennen ottelua Lokomotiv Moskova-Atlético Madrid. Studioisäntä Petri Pasasen seurassa ovat tänään Simo Valakari ja Mika Väyrynen.

MTV Urheilu 🇫🇮

@CMoreSportFi
Jalkapallontäyteinen viikko eessä taas! Antakaas kun luettelemme:
+ 16 peliä Mestarien liigaa
+ 24 Eurooppa-liigaa
+ 10 La Ligaa
+ 3 Portugalin liigaa
= 53 peliä 🤗 ⚽️

Joka peli: cmore.fi/sport

#UCLfi #UELfi #Laligafi

Lähteet: UEFA:n kotisivut, Real Madridin kotisivut ja Football-Italia