Barcelona ja Real Madrid kohtasivat lauantaina kauden ensimmäisessä el Clásicossa Camp Noulla.

Real Madrid voitti Clásicon maalein 3-1 ja katkaisi siten kahden ottelun tappioputkensa. Real Madrid nousi voiton ansiosta La Ligan kärkipaikalle.

Clásico lähti vauhdikkaasti käyntiin. Real Madrid nimittäin nappasi johtoaseman haltuunsa jo viidennellä minuutilla. Karim Benzema syötti Fede Valverden hyvään maalintekopaikkaan ja Valverde laukoi komeasti pallon yläkulmaan ohi Neton.

Real Madridin ilo ei kauaa kestänyt. Barcelona nousi tasoihin vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Jordi Alba nousi laidaltaan ja syötti pallon maalin eteen juosseelle Ansu Fatille ja 17-vuotias nuorukainen iski La Liga -kautensa neljännen täysosuman. Fatista tuli samalla Clásico-historian toiseksi nuorin maalintekijä.

Ensimmäinen jakso oli alkuhetkien maalien lisäksi hyvin vauhdikas. Kummallakin oli useampi potentiaalinen maalipaikka ja peli rullasi jatkuvasti päästä päähän. Tauolle mentiin tasatilanteessa.

Sergio Ramos vastasi ottelun voittomaalista tunnin kohdalla. Barcelonan Clément Lenglet repi Ramosia paidasta boksin sisällä ja pallo vietiin VAR-tarkastelun jälkeen pilkulle. Ramos iski jälleen pallon varmasti pilkulta maaliin ja Real Madridin voittoon.

Real Madridilla oli ottelun lopussa vielä muutama loistava maalipaikka. Ramos pääsi vapaasti laukomaan noin viidestä metristä, mutta Neto torjui komeasti topparin yrityksen.

Lisäajan alussa Luka Modric pisti viimeisen naulan Barcelonan arkkuun. Modric harhautti rauhallisesti boksin sisällä Barcelonan puolustajat ja Neton, ja lopulta nosti pallon varmasti isäntien verkkoon.

Real Madridin päävalmentaja Zinédine Zidane on edelleen tappioton Camp Noulla. Zidane on luotsannut Real Madridia kuudessa Clásicossa Camp Noulla, joista kolme on päättynyt tasapeliin ja toiset kolme voittoon.

Barcelonalle lauantainen tappio oli jo kolmas peräkkäinen pistemenetys La Ligassa. Seura on kerännyt viidestä ottelusta vain seitsemän pistettä.