Barcelonan entinen tähtihyökkääjä Rivaldo toivoo joukkueen kapteenin Lionel Messin jäävän seuraan, vaikka argentiinalaistaituri on tehnyt lähtöhalunsa selväksi.

Koko ammattilaisuransa Barcelonaa edustanut Messi, 33, ilmoitti viime viikolla seuralle, että hän haluaa siirtyä muualle. Osapuolet ovat viime päivinä vääntäneet, saako Messi lähteä tänä kesänä ja millä ehdoin. Hänen nykyinen sopimuksensa päättyy ensi kauden jälkeen. Lehtitietojen mukaan on vielä mahdollista, että Messi jää vasten tahtoaan Barcelonaan.

Barcelona aloitti tällä viikolla valmistautumisen tulevaan kauteen, mutta Messi ei ole osallistunut koronatesteihin ja lääkärintarkastukseen tai joukkueen harjoituksiin. Vastaava käytös saattaisi suututtaa joissain tapauksissa kannattajat, mutta Rivaldo uskoo, että Barcelonan fanit eivät osoittaisi mieltään Messille, jos hän jäisikin vielä ensi kaudeksi Kataloniaan.

– Se ei ole ongelma, jos Messi jää vielä yhdeksi kaudeksi, kommentoi Rivaldo Betfairille.

Blaugranan kannattajat rakastavat häntä yhä paljon ja tietävät, että hän on legendaarinen pelaaja, joka voi yhä ratkaista otteluja seuran hyväksi, joten asiat voivat yhä päättyä mukavissa merkeissä.

– Tulevina viikkoina voi tapahtua paljon. Hän saattaa lähteä, jäädä yhdeksi kaudeksi tai jopa tehdä jatkosopimuksen. Joten meidän on odotettava. Mutta en osaa kuvitella sellaista tilannetta, jossa hän jäisi ja Barcelonan kannattajat buuaisivat hänelle tai vastaavaa. En sitten alkuunkaan.

[readmore from=Messi-Lionel]

Rivaldo arvelee, että Messi sai yksinkertaisesti tarpeekseen Barcelonan ongelmista kentällä ja sen ulkopuolella.

– Messi päätti ehkä lähteä sen jälkeen, kun Bayern München nöyryytti Barcelonaa Mestarien liigassa. Se 2-8-tappio oli viimeinen pisara.

– Hän on ottanut vastuun joukkueesta liian pitkään ja on luultavasti kyllästynyt paineisiin. Barcelona on hankkinut parina viime kautena monia pelaajia, mutta yksikään heistä ei ole noussut avustamaan häntä sen taakan kantamisessa.

Rivaldo tietää omasta kokemuksesta, että Barcelonasta ei aina lähdetä hyvillä mielin.

– Liian monet pelaajat ovat vuosien saatossa lähteneet Barcelonasta vaikeissa olosuhteissa ja takaoven kautta. Niin kävi Romarion, Ronaldinhon ja myös minun kohdallani, sillä lähdin voitettuani maailmanmestaruuden Brasilian kanssa.

– Minun sopimustani oli vuosi jäljellä, mutta seura antoi minulle vaihtoehdoiksi sopimukseni purkamisen tai lainasiirron Lazioon ja mahdollisuuden palata Barcelonaan, vaikka tiesin, etten ole [päävalmentaja] Louis van Gaalin suunnitelmissa ja olin jo sanonut, etten ole kiinnostunut työskentelystä hänen kanssaan.

– Seura valitsi valmentajan minun sijastani, vaikka pelasin vielä hyvää jalkapalloa, joten lähdin sillä kaudella ilmaiseksi. Real Madrid ja AC Milan tekivät tarjouksensa, joista minä valitsin paremman, eli italialaisten tarjouksen.