Barcelonassa on alkamaisillaan huolellinen joukkueen uudelleenrakennus, kun uudeksi valmentajaksi nimitettiin tällä viikolla Ronald Koeman. Jo ennen nimityksen virallistamista esille nousi huhu Koemanin ensimmäisestä hankinnasta, kun hollantilaisen arveltiin haluavan tuoda joukkueeseen Ajaxin keskikenttäpelaaja Donny van de Beekin.

Suurin hankintatarve on uudelle kärkimiehelle, mutta myös keskikentän keskustaan haetaan vahvistusta, jos vain budjetti sen sallii. Van de Beek pelasi Ajaxissa ja pelaa Hollannin maajoukkueessa yhdessä Frenkie de Jongin kanssa, joten yhteisen sävelen voisi uskoa löytyvän helposti.

Sport kertoo, että halvalla Ajax ei kuitenkaan pelaajaansa myisi. Se pyytää Van de Beekistä 55 miljoonan euron siirtokorvausta.

Koska Barcelonan taloustilanne on tukala, venyy päätös Van de Beekin mahdollisesta hankinnasta vääjäämättä syyskuun puolelle. Sitä ennen pitäisi saada ainakin joitain pelaajia myydyksi.

Kiinnostus Van de Beekiä kohtaan ei ole uutta, sillä Barcelonan urheilujohtajaksi tällä viikolla nimitetty Ramon Planes tunnusteli siirron mahdollisuutta jo viime kesänä. Vaikka Ajaxin kanssa jo neuvoteltiin, ajatuksesta luovuttiin pelipaikan ylitarjonnan vuoksi. Tuolloin Ajaxin hintapyyntö oli hieman korkeampi.

Ajaxin ja Barcelonan välit ovat tunnetysti erittäin hyvät, joten neuvottelut voisivat soljua hyvässä hengessä. Van de Beekillä on kuitenkin ottajia muuallakin. Myös Real Madridin on aiemmin arveltu olleen hollantilaisen kintereillä, mutta Zinédine Zidane päätti kuitenkin, ettei lähde häntä tavoittelemaan.