Barcelonassa alkaa tapahtua muutoksia perjantaina Bayern Münchenille kärsityn 2-8 -tappion jälkeen. Päävalmentaja Quique Setién sai maanantaina odotetusti potkut, ja on aika rakentaa uutta.

Vahvat huhut tuovat uudeksi päävalmentajaksi Barcelonan entistä pelaajaa, hollantilaislegenda Ronald Koemania. Mediatietojen mukaan Koemanin kanssa on jo päästy sopuun, ja nimitys saattaa vahvistua jo tiistain aikana. Koeman on toiminut Hollannin A-maajoukkueen valmentajana, joten Barcelona maksaa Hollannin jalkapalloliitolle sopimuksen purusta korvauksen.

Hollantilaismediassa nousi maanantaina esiin myös huhu, jonka mukaan Arsenalista muistettava Arsène Wenger olisi tarjonnut itseään Koemanin seuraajaksi Oranjen peräsimessä.

Nyt le10sport kertoo myös ensimmäisen huhun Ronald Koemanin mahdollisesta ensimmäisestä hankinnasta. Ranskalaislehden mukaan Koeman haluaisi tuoda Barcelonaan ensi kaudeksi Ajaxin keskikenttäpelaajan Donny van de Beekin. Van de Beekiä on huhuttu jo pitkään ja sitkeästi Real Madridiin.

[readmore from=Barcelona]

Barcelonassa Van de Beekiä odottaisi tuttu pelikaveri niin Ajaxista kuin maajoukkueestakin, Frenkie de Jong. De Jong siirtyi Barcelonaan kesällä 2019, muttei ole vastannut toistaiseksi korkeita odotuksia Barcelonan pokaalittomalla kaudella.

23-vuotias Van de Beek on pelannut Ajaxissa 175 ottelua viiden kauden aikana. Näissä hän on tehnyt 41 maalia ja syöttänyt 33.

Lähde: Sport