Eurooppa-liigan pudotuspelit pääsivät jatkumaan koronatauon jälkeen eilen keskiviikkona. Kisaa jatkavien espanjalaisseurojen määrä puolittui jo, sillä Getafe taipui Gelsenkirchenissä pelatussa ottelussa Interille maalein 0-2.

Torstai on Eurooppa-liigalle tutumpi pelipäivä, ja kilpailu myös Sevillalle paljon tutumpi kuin Getafelle. Onhan Sevilla voittanut Eurooppa-liigan ennätykselliset viisi kertaa, ja viimeksi kolmesti putkeen vuosina 2014-2016.

Sevillan illan mittelö on uusinta Espanja-Italia -maaottelusta, sillä sen vastustaja on AS Roma. Sevillan ja Getafen otteluparit ovat myös ainoita, jotka pelataan yksiosaisina, sillä kaikissa muissa pareissa ensimmäinen osaottelu ehdittiin pelata ennen koronataukoa. Riehuihan maaliskuussa Covid-19 pahimmin juuri Italiassa ja Espanjassa.

Vastakkain ottelussa ovat siis La Ligan tämän kauden nelonen ja Serie A:n vitonen. Sevilla on näin ollen jo varmistanut paikkansa ensi kauden Mestarien liigaan, kun taas Roma pääsee kuninkuuskilpailuun vain voittamalla Eurooppa-Liigan. Saksan Duisburgissa pelattava ottelu pelataan ratkaisuun saakka, eli tilanteen ollessa tasan varsinaisen peliajan jälkeen mennään jatkoajalle ja mahdollisesti rangaistuspotkukilpailuun.

Molempien joukkueiden viimeaikainen vire on ollut erinomainen. Sevilla ei hävinnyt ainuttakaan koronatauon jälkeisestä 11 ottelustaan (6 voittoa, 5 tasapeliä). Viimeisistä kuudesta pelistään se voitti viisi, ja päästi näissä peleissä vain yhden maalin. AS Roma puolestaan saavutti viimeisistä kahdeksasta ottelustaan seitsemän voittoa ja yhden tasapelin. Roman ase oli puolustuksen sijaan hyökkäys, sillä nollan se piti näissä peleissä vain kerran, Serie A:sta pudonnutta Bresciaa vastaan.

Lepoetu on Sevillan puolella, sillä se on saanut valmistautua peliin jo kahden ja puolen viikon ajan. Roma puolestaan pelasi viimeksi lauantaina.

Sevillan kokoonpanosta on pois kaksi keskikentän pohjapelaajaa: koronavirustartunnan saanut Nemanja Gudelj sekä lievästä polvivaivasta kärsivä Fernando. Roma puolestaan joutuu pärjäämään ilman pelikieltoista Jordan Veretout’ta, Manchester Unitedista lainattua Chris Smallingia, jonka lainaa United ei halunnut jatkaa sekä mahdollisesti nenäleikkauksesta toipuvaa Lorenzo Pellegriniä.

Roman tilanteesta ottelun alla tekee hyvin mielenkiintoisen se, että seuran omistaja James Pallotta päätti ottelupäivänä myydä seuran Friedkin-ostajaryhmittymälle. Seuran taustoissa tullaan siis näkemään merkittäviä muutoksia.

Sevillan valmentaja Julen Lopetegui suhtautuu otteluun analyyttisen realistisesti.

– Romalla on allaan komea putki, heillä on mahtava joukkue ja mahtava valmentaja. Se oli loppukauden paras joukkue Italiassa, Lopetegui totesi lehdistölle AS:n mukaan.

– Me haluamme esittää parastamme. Vastustaja pakottaa meidät antamaan kaikkemme, eikä toista osaottelua pelata.

Myös joukkueen kapteeni Jesús Navas korostaa AS Roman laatua vastustajana.

– Lähdemme peliin toiveikkaana ja tiedämme, miten tärkeä tämä ottelu on seuralle ja kannattajille. Odotettavissa on kova ja vaativa peli, Navas uskoo.

Gudeljin ja mahdollisesti Fernandon poissaollessa tilaisuutensa Sevillan keskikentällä saattaa saada 25-vuotias Óliver Torres. Torres vakuuttaa, ettei lomailusta La Liga -kauden päätyttyä ole ollut pelaajille haittaa.

– Pää tarvitsi lepoa. En usko, että lomista oli meille haittaa. Palattuamme olemme sitä paitsi treenanneet hyvin. Tulemme otteluun niin kuin pitääkin, Torres uskoo.

– Pelasimme joukkueena yhden urani parhaista kausista. Katson aina ensin joukkueen panosta. Yritän antaa parhaan itsestäni ja minulla on suuria unelmia: olen vain neljän ottelun päässä pokaalin nostamisesta.

[readmore from=Eurooppa-liiga]

– Osaan kuvitella Eurooppa-liigan voiton, ja haaveilen siitä. Se ei olisi vain meille, vaan kaikille Sevillan kannattajille. Pandemian takia vuosi on ollut vaikea, ja jos voitto tekisi heidät onnellisiksi, he voisivat unohtaa hetkeksi kaiken tapahtuneen, Torres maalailee.

– Kun Eurooppa-liigasta puhutaan, puhutaan Sevillasta. Olen varma, että kukaan ei halua pelata meitä vastaan. He sanovat: ”ollaan varovaisia, sillä he ovat Sevilla”.

Ottelun Sevilla-AS Roma voittaja saa puolivälierissä vastaansa voittajan parista Wolverhampton-Olympiakos. Kaikki pudotuspelit puolivälieristä eteenpäin pelataan Saksassa.

Torstain Eurooppa-liigan ottelut (suluissa avausosan tulos):

19.55 Sevilla-AS Roma (pelataan yksiosaisena)
19.55 Bayer Leverkusen-Rangers (3-1)
22.00 Basel-Eintracht Frankfurt (3-0)
22.00 Wolverhampton-Olympiakos (1-1)

Kaikki pelit ovat katsottavissa C Moren kanavilla.