Getafe hukkasi jälleen rankkarin ja hyvästeli eurokentät – ”Kausi meni 20 päivässä”

© Kuva: Getty Images

Vielä ennen koronataukoa Getafe oli La Ligassa neljäntenä ja kiinni paikassa Mestarien liigaan ensi kaudeksi. Getafen vire katsosi koronatauon aikana kuitenkin täysin, ja se voitti La Ligassa 11 pelistään vain yhden.

Keskiviikkona palattiin noin viiden kuukauden jälkeen takaisin europelien pariin, ja Getafe pääsi näyttämölle ensimmäisten joukossa. Gelsenkirchenissä pelattu ottelu jäi kuitenkin sen kauden viimeiseksi, sillä nimivahva Internazionale oli parempi maalein 0-2.

Ottelun alkua hallitsi Getafe. Se oli lähtenyt hyvällä asenteella peliin eikä Inter tahtonut päästä kunnolla edes vastustajan kenttäpuoliskolle. Getafe sen sijaan loi useita maalipaikkoja, muttei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään niistä yhtään.

Inter selviytyi Getafen painostuksesta, ja avausjakson ylitettyä puolivälin Lautaro Martínez alkoi hätyytellä espanjalaisjoukkueen maalia tosissaan. Maalivahti David Soria sai panna pariin otteeseen parastaan.

Lautaron hyvät nousut olivat varoitus siitä, mitä tuleman piti, sillä 33. peliminuutilla Romelu Lukaku viimeisteli Interille voittomaalin. Belgialaishyökkääjä sai pitkän syötön, haastoi menestyksekkäästi toppari Xabi Etxeitan ja laukoi pallon taka-alanurkkaan.

Ote oli siirtynyt Interille, mutta Getafe ei vielä heittänyt pyyhettä kehään. Parhaan tilaisuutensa tasoitukseen se sai 73. peliminuutilla, kun videotuomarijärjestelmä VAR tuomitsi sille rankkarin pallon osuttua Inter-puolustaja Diego Godínin käteen.

Rankkaria asettui ampumaan 38-vuotias Jorge Molina, mutta kapteeni veti pilkkunsa kuitenkin ohi maalin. Molina oli onnistunut viidessä edellisessä rankkarissaan, joista kolme hän oli ampunut tällä kaudella. Nyt paineet olivat liikaa.

Missattu pilkku teki Getafen mielialoille hallaa. 83. minuutilla vain hetkeä aiemmin kentälle tullut Christian Eriksen hyödynsi Getafe-puolustuksen haparoinnin ja viimeisteli loppunumeroiksi 2-0.

Inter jatkaa puolivälieriin, joissa se kohtaa joko Bayer Leverkusenin tai Rangersin. Getafe saa hyvästellä europelit ainakin vuodeksi. Ensimmäisen pudotuspelikierroksen Ajaxin pudottaminen oli kuitenkin uroteko, jota muistellaan vielä pitkään.

Pettyneitä kommentteja medialle antoi pelin jälkeen Getafen toimitusjohtaja Ángel Torres.

– Kautemme meni ohi 20 päivässä. Tänä iltana pukukoppi ja valmentaja ovat surullisia. Missasimme kaksi rankkaria, jotka olisivat voineet viedä meidät Eurooppaan.

– Nyt täytyy pitää päät kylmänä, ja toivoa, että tämä menee nopeasti ohi. On karmeaa pelata ilman yleisöä, Torres sanoi koronakriisiin viitaten El Largueron haastattelussa.

Getafe oli onnistunut maalinteossa kauden kahdeksassa ensimmäisessä rankkarissaan, mutta kohtalon hetkillä tuli kaksi epäonnistumista. Sarjakauden päätöskierroksella Jaime Mata missasi pilkun 0-0 -tilanteessa, ja lopulta Levante otti pelistä 1-0 -voiton. Voitto olisi vienyt Getafen ensi kaudeksi Eurooppa-Liigaan. Toisen kohtalokkaan epäonnistumisen suoritti eilen illalla Molina.

– Olimme koko kauden ajan europeleihin vievillä sijoilla. Tänään pelasimme 30 minuutin ajan siten, että olisimme voineet johtaa 2-0. Ongelma on, että syyskuussakin pelataan ilman yleisöä. Saa nähdä, miten valmentaja kääntää trendin. Jos rankkari Levantea vastaan olisi mennyt maaliin, olisimme olleet viidensiä, Torres voivotteli.

– Täytyy ajatella positiivisia puolia. Getafe oli kaksi vuotta nousukautensa jälkeen maailman parhaassa liigassa kahdeksas, ja putosi europeleissä Interille pudotettuaan sitä ennen Ajaxin.

Torres uskoo, että kehuttu valmentaja José Bordalás jatkaa joukkueessa ensi kaudellakin.

– Valmistaudumme ensi kauteen hänen kanssaan. Hän ei ole kertonut mitään lähtöaikeistaan, ja uskon, että hän jatkaa. Tänä iltana on aika lohduttaa ja nostaa mielialoja.

Lähde: AS


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.