Xavi on viettänyt viimeiset viisi vuotta Qatarissa.

Xavi poistui kasvattajaseurastaan Barcelonasta kesällä 2015 ja matkasi kohti Qataria. Ikoninen keskikenttäpelaaja lopetti ammattilaisuransa Al Saddin riveissä toukokuussa 2019. Siitä lähtien Xavi on toiminut joukkueen päävalmentajana.

Seuraava Jalkapallon MM-lopputurnaus järjestetään Qatarissa marras- joulukuussa 2022.

Xavi odottaa innolla seuraavia MM-kisoja. Qatarin järjestämät kilpailut ovat saaneet valtavasti kritiikkiä muun muassa työntekijöiden työolosuhteista. Tiettävästi reilusti yli tuhat työntekijää on menehtynyt stadioneiden rakennustyömailla. Mediatietojen mukaan Qatar sai kisat itselleen korruption ja lahjonnan avulla.

– Tämä maa on kehittynyt valtavasti. Viisi kahdeksasta stadionista on jo melkein valmiita. Hotelleitakin on rakennettu. Qatar on muuttunut paljon. Nyt täällä on paljon moottoriteitä ja ravintoloita. Qatar kehittyy vauhdikkaasti, Xavi totesi Marcalle.

– Melkein kaikki stadionit edustavat jotain arabialaista kulttuuria ja se tekee kisoista entistä erityisemmät. Luvassa on historialliset MM-kisat. Siinä ei ole mitään epäselvyyksiä. Ihmiset tulevat yllättymään Qatarista. On olemassa paljon ennakkokäsityksiä ja kritiikkiä, mutta Qatarilla on kaikki tarvittava. Tämä on pieni ja hyvin vastaanottava ja kaunis maa.