Keskiviikkoiltana pelatussa Real Madrid-Mallorca -ottelussa ei tehty historiaa vain Sergio Ramosin uuden yhden kauden maaliennätyksen muodossa. Ottelussa tehtiin myös uusi La Ligan ennätys, sillä Mallorcan Luka Romerosta tuli eilen koko sarjan historian nuorin pelaaja.

Romeron debyyttiä edesauttoi koronapandemian takia käyttöönotettu viiden vaihdon poikkeussääntö, sillä hän hyppäsi kehiin 84. minuutilla Mallorcan viimeisenä vaihtona. Loppunumerot 2-0 komeilivat jo tuolloin taululla.

Luka Romero oli debyyttipäivänään 15 vuotta ja 219 päivää vanha. Hän twiittasikin heti pelin jälkeen riemuaan Real Madridia vastaan toteutuneesta ensiesiintymisestään La Liga -kentillä.

– Se oli unohtumaton hetki. Kiitos koko valmennusryhmälle ja Mallorcalle tämän tilaisuuden antamisesta. En unohda tätä päivää ikinä. Sääli, että hävisimme, mutta uskomme itseemme edelleen, Romero kirjoitti.

Luka Romero

@lukaromero_
Ha sido un momento inolvidable. Gracias a todo el cuerpo técnico y al @RCD_Mallorca por haberme dado esta oportunidad.
Nunca olvidaré este día.
Fue una lástima perder, pero seguimos creyendo 🧗🏽 #HastaLaÚltimaGota

Romero vei ennätyksen jopa melko selvällä erolla, sillä aiempi ennätyksen haltija Sansón oli debytoidessaan Celta Vigon La Liga -ottelussa häntä 36 päivää vanhempi. Ennätys oli jo 80 vuotta vanha, sillä Sansónin debyytti tapahtui kaudella 1939-1940.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Los debutantes más jóvenes en TODA la historia de La Liga:

15-219 LUKA ROMERO🇦🇷🇲🇽
15-255 Francisco Bao “Sansón”🇪🇸
15-288 Pedro Irastorza🇪🇸
15-289 Óscar Ramón🇪🇸
16-083 Branko Kubala🇸🇰
16-098 Fabrice Olinga🇨🇲
16-124 Antonio Puche🇪🇸
16-151 José A. Reyes🇪🇸
16-157 Martin Ødegaard🇳🇴

– Yritin pikemminkin rauhoitella häntä kuin sanoa hänelle mitään taktisia juttuja. Panin käteni hänen sydämelleen, ja se löi kahtatuhatta, Mallorcan valmentaja Vicente Moreno sanoi pelin jälkeen AS:n mukaan.

– Puhumme 15-vuotiaasta pojasta. Panimme hänet kentälle pelaamaan, koska mielestämme hän ansaitsi sen ja on riittävällä tasolla. Tsemppaamme häntä harjoituksissa, ja hän parantaa päivä päivältä.

– Kyse oli vain löytää hetki hänen debyytilleen. Tulette näkemään tulevaisuudessa, miksi hän on mahtava pelaaja.

Luka Romerolla on peräti kolmoiskansalaisuus. Hän on syntynyt Meksikon Durangossa 18.11.2004, ja pelaa isänsä kotimaan Argentiinan juniorimaajoukkueessa. Kymppipaikalla pelaava Romero tunnetaan myös lisänimellä ”Meksikon Messi”. Onhan ulkonäössäkin jotain samaa nuoren Messin kanssa. Meksikon ja Argentiinan lisäksi Romerolla on myös Espanjan passi.

Mallorcan edustusjoukkueen mukana Romero on harjoitellut kesäkuun alusta lähtien. Hän istui joukkueen vaihtopenkillä jo otteluissa Villarrealia ja Leganésia vastaan, mutta debyytti tapahtui keskiviikkona Madridissa.

– Hän on vasenjalkainen, nopea, sähäkkä ja kilpailuhenkinen. Hän on argentiinalaisen kympin prototyyppi, Mallorcan kakkosvalmentaja Dani Pendín kuvaili Romeroa.

[readmore from=Romero-Luka]

Edellämainittu kuvaus ei varmasti ainakaan hiljennä Messi-vertailuja. Ikänsä puolesta Romero voi kuitenkin saada ensimmäisen ammattilaissopimuksen vasta marraskuussa 16 vuotta täyttäessään. Sopimukseen aiotaan rustata myös kunnon ulosostoklausuuli. Sitä odotellessa Mallorca maksaa perheen asumiskulut sekä Romerolle tuhannen euron kuukausipalkkaa.

On selvää, että Mallorcalla on Luka Romeron suhteen korkeat odotukset. Hänestä ovat ymmärrettävästi kiinnostuneita kuitenkin muutkin seurat, ja kenties tuntuva tarjous kääntää seurajohdon päitä. Avainasemassa on sekin, onnistuuko Mallorca säilymään La Ligassa, sillä tällä hetkellä se on putoamisviivan alapuolella.