FC Barcelonaa ravisutti viime viikolla someskandaali, jonka jälkipyykkiä pestäneen pitkään. Media paljasti Barcelonan palkkaaman someyritys I3 Venturesin levittäneen eri somealustoillaan kritiikkiä seuran entisiä ja nykyisiä pelaajia kohtaan ja pyrkineen vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen lokakampanjoillaan. Barcelona aloitti yhteistyön I3 Venturesin kanssa vuonna 2017.

Barcelonan pelaajiston sanotaan olleen tilanteesta ymmällään. Seuran pitkäaikainen talousjohtaja Montserrat Font puolestaan jättää paikkansa ”Barca-gaten” seurauksena.

Konsultti ja entinen Nicestreamin – I3 Venturesin kumppaniyhtiön – työntekijä Sonia Duro kertoi näkemyksiään I3 Venturesin toiminnasta RAC1:n haastattelussa. Duro työskenteli yhtiössä kahden vuoden ajan. Hänen mukaansa Barcelonan investointi someyritykseen oli täysin ylimitoitettu.

– Eniten minua yllättää tässä tapauksessa se, että Barca on maksanut miljoona euroa (sosiaalisen median) valvontatyöstä. Se on sulaa hulluutta ja täysin yli markkinahinnan, Duro kommentoi.

– Yllättävää on myös se, että kyseisillä sivustoilla on paljon seuraajia. Puhumme 25 000 seuraajasta. Ne seuraajat ovat todellisia henkilöitä. On olemassa tapoja, miten seuraajamäärää voidaan kasvattaa.

Duro työskenteli Nicestreamin yhteisöjohtajana. Hänet irtisanottiin ennen kuin Barcelona aloitti yrityksen kanssa yhteistyön.

– Yrityksessä työskenteli kuusi tai seitsemän henkilöä. Lähdin, koska minut irtisanottiin siksi, koska en voinut suhtautua työhön henkilökohtaisena projektina.

[readmore from=someskandaali]

– Minun mielestäni ei ole eettistä käyttää sosiaalista mediaa henkilöihin kohdistettuihin hyökkäyksiin. Some sinänsä ei ole itsessään huono, mutta sitä on käytettävä hyvin.

– Yllätyin uutisista yrityksen käytäntöjä koskien. En voi olla varma siitä, mitä he ovat tehneet. Olen henkilökohtaisesti tällaista toimintaa vastaan, mutta on fakta, että niin tehdään. En voi taata, etteikö sitä olisi tehty myös edellisessä työpaikassani, Duro päättää.

Lähde: AS