Barcelona sai maanantaina La Ligalta poikkeusluvan hyökkääjän hankkimiseen siirtoikkunan ulkopuolella. Nyt espanjalaismedia uskoo vakaasti, että hyökkääjävärväykseksi osuu Leganésin tanskalaiskärki Martin Braithwaite.

Hyökkääjäkartoituksessa on tapahtunut käänne, sillä Sportin mukaan aiemmin Barcelona oli jo hankkimassa Getafen hyökkääjä Ángel Rodríguezia. Lehti kertoo, että Barcelona oli sopinut lauantaina sekä Getafen että pelaajan itsensä kanssa siitä, että yhdeksän liigamaalia tehnyt Ángel matkaisi Camp Noulle.

Sportin mukaan Barcelonan oli määrä maksaa Ángelista Getafelle kuusi miljoonaa euroa. Summa on sama, jonka Barcelona saanee kesällä Getafelta lainapelaajastaan Marc Cucurellasta, jos ja kun Getafe laitapelaajan osto-option lunastaa. Braithwaitesta pitää pulittaa triplasumma eli 18 miljoonaa euroa.

Ángel itsekin oli jo siirtoon suostunut, mutta valmentaja Quique Setiénin kanta muutti tilanteen. Setién halusi joukkueeseensa nimenomaan Braithwaiten. Maanantaina Barcelona ilmoittikin Getafelle perääntyvänsä Ángelin hankinnasta.

[readmore from=Rodriguez-Angel]

Ángelia vastaan puhui kaksi seikkaa. Setién etsi ensisijaisesti pelaajaa, joka voisi pelata myös oikealla laidalla. Lisäksi Barcelona epäröi pelaajan iän takia. Ángel täyttää huhtikuussa 33 vuotta, eikä seurassa uskottu, että sijoitettuja rahoja olisi helppo saada jatkomyynnin kautta takaisin. Neljä vuotta nuoremman Braithwaiten jälleenmyyntiarvo lienee selvästi korkeampi.

Sport kertoo, että vielä sunnuntaina Getafen valmennusjohto oli siinä uskossa, että Ángel vaihtaa maisemaa. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että maalitykki jää taistelemaan Getafeen Eurooppa-liigan pudotuspeleissä sekä La Ligassa paikasta ensi kauden Mestarien liigaan.