Kerroimme maanantaina, että Barcelona haluaa pitkäaikaisloukkaantuneen Ousmane Dembélén korvaajaksi tanskalaisen Martin Braithwaiten Leganésista. La Liga myönsi Barcelonalle maanantaina poikkeusluvan hankinnan tekemiseksi siirtoikkunan ulkopuolella.

Nyt Sport kertoo, että Barcelona on päättänyt maksaa Leganésille 28-vuotiaan Braithwaiten sopimuksessa olevan ulosostohinnan. Tuo hintalappu on suuruudeltaan 18 miljoonaa euroa.

Siirto halutaan saada maaliin ripeästi. Lehti uskoo, että asiat saadaan päiväjärjestykseen jo tiistaina tai keskiviikkona. Tanskalaishyökkääjä on määrä esitellä saman tien medialle. Martin Braithwaite on Sportin mukaan Barca-luotsi Quique Setiénin nimenomainen toivehankinta.

Barcelona neuvotteli maanantai-iltana Braithwaiten agentin kanssa sopimuksesta. Kontrahdin on määrä olla 3,5-vuotinen, eli se ulottuisi kesään 2023.

177-senttinen Braithwaite on Tanskan maajoukkueen vakiopelaaja. Hän pelasi kaikissa Tanskan kahdeksassa EM-karsintaottelussa, joista kuudessa avauksessa. Maaleja Braithwaite teki EM-karsinnoissa kolme, ja hän voi olla koko lailla varma kuulumisestaan myös Tanskan EM-kisajoukkueeseen, joka kohtaa alkulohkossaan muun muassa Suomen. Kaikkiaan Braithwaite on tehnyt seitsemän maalia 39 A-maaottelussa.

Braithwaite aloitti ammattilaisuransa synnyinkaupungissaan Esbjergissä ennen kuin siirtyi Ranskan liigan Toulouseen vuonna 2013. Sieltä matka jatkui Middlesbrough’n ja Bordeaux’n kautta Leganésiin tammikuussa 2019.

Vielä viime keväänä Braithwaite pelasi Leganésissa lainalla, mutta kesällä seura lunasti hyökkääjän Middlesbrough’lta omakseen viidellä miljoonalla eurolla. Tällä kaudella hän on tehnyt La Ligassa kuusi maalia 19 pelissä.

[readmore from=Braithwaite-Martin]

Leganésin mahdollinen siirto jättää akuuttiin ja ankaraan pelilliseen ahdinkoon. Leganés on La Ligassa toiseksi viimeisenä putoamisviivan alla, ja on tehnyt sarjassa vähiten maaleja, 18. Braithwaite on joukkueen paras maalintekijä.

Braithwaiten mahdollisen lähdön jälkeen seuraan ei jää ainuttakaan tällä kaudella La Ligassa maalin tehnyttä hyökkääjää. Leganés ei saa hankkia Braithwaitelle korvaajaa sopimuksenalaisten pelaajien joukosta.

Braithwaiten isä on kotoisin Guyanasta. Myös hänen siskonsa Mathilde on jalkapalloilija, ja pelaa Tanskan tyttöjen maajoukkueessa.