Se, että putoamisviivan alla majaillut Celta Vigo hakee pisteen sarjajohtaja Real Madridin kotikentältä, kuulostaa ensikuulemalta suurelta sensaatiolta. Yllätys se eittämättä olikin, mutta sikäli ei mitenkään ainutlaatuista, että Celta on onnistunut tällä kaudella erinomaisesti La Ligan suurimpia vastaan.

Kauden 21 sarjapisteestään Celta Vigo on saanut 13 Espanjan perinteistä ”kuutta suurta” vastaan. Sevillalta ja Athletic Bilbaolta Celta on saanut neljä pistettä kultakin, Valencialta kolme ja Atlético ja Real Madridilta pinnan kummaltakin. Barcelonaa vastaan pisteitä ei ole vielä herunut, mutta Celta pääsee yrittämään Barcan kaatoa kotikentällään huhtikuussa. Kauden toinen Atlético-peli on edessä toukokuussa.

Jos isoja vastaan on kulkenut, niin syy siihen, miksi Celta taistelee putoamista vastaan, on otteluissa päävastustajia vastaan. Kymmenestä sarjataulukon alemman puolikkaan joukkueita vastaan pelaamistaan ottelusta Celta on saanut vain viisi tasapelipistettä, eikä voittoja ole ainuttakaan.

Pedro Martin

@pedritonumeros
El Celta ha logrado ante los seis grandes del fútbol español 13 de sus 21 puntos en esta Liga:
4 Sevilla y Athletic
3 Valencia
1 Atlético y Madrid
0 Barça

Ninguna victoria (cinco empates) en los 10 partidos jugados por el Celta en esta Liga ante los 10 últimos clasificados.

Celta Vigon 46-vuotias päävalmentaja Óscar García oli luonnollisesti tyytyväinen, ettei Santiago Bernabéulta tarvinnut lähteä kotimatkalle tyhjin käsin.

– Peli oli meille raskas. Täältä ei voi saada hyvää tulosta, ellei anna kaikkeaan. Meillä oli suunnitelma, ja sen toteuttaminen onnistui hyvin, Óscar sanoi AS:n mukaan.

– Vaihdot toimivat hyvin. Ajattelimme, että meidän pitää pitää toisella jaksolla enemmän palloa, ja se onnistui täydellisesti.

Celta Vigo on saanut Garcían johdolla pelaamistaan 12 ottelusta 12 pistettä. Todellinen signaali piristymisestä on neljä pistettä kahdesta edellisestä pelistä Sevillaa ja Real Madridia vastaan.

– Olemme tehneet tärkeää psykologista työtä siitä lähtien, kun saavuimme Celtaan. Jos aiomme säilyä sarjassa, meillä täytyy olla mentaliteetti, että voimme kääntää pelin takaiskumaaleista huolimatta, García muistuttaa.

Celta Vigon tasoitusmaalin järjestivät vaihdosta kentälle päässeet Denis Suárez ja Santi Mina. Suárez lähetti Minalle maailmanluokan pystysyötön ja Mina viimeisteli kylmänviileästi.

[readmore from=Celta-Vigo]

– Olen erittäin iloinen heidän puolestaan. He ovat pelanneet vähemmän, mutta treenaavat hyvin ja ovat auttaneet meitä. Juuri sitä haluammekin. Sen huomaa, kun joku tulee penkiltä sisään. Tarvitsemme kaikkia, sillä he ovat laadukkaita pelaajia, Celta-luotsi kehui.

– Kannattajiamme matkusti tänne, vaikka he tiesivät, että tämä on vaikea pelata. He tukivat meiltä hotellilta saakka. Fanit antavat meille uskoa siihen, että tämä päättyy hyvin ja säilymme sarjassa.