Barcelonassa sammuteltiin keskiviikkona tulipaloja. Seuran ympärillä oli melkoinen mediamylläkkä, johtuen teknisen johtajan Éric Abidalin Sportille ja Mundo Deportivolle antamista lausunnoista.

Erityisen poleeminen oli kommentti, jossa Abidal pani Ernesto Valverden potkut osin pelaajien kehnon asenteen piikkiin. Tämä ei sopinut joukkueen megatähti Lionel Messille alkuunkaan, vaan Messi kirjoitti Instagramissa asiasta ärhäkän vastineen. Myös Abidalin vihjailuihin seuraikoni Xavin valehtelusta suhtauduttiin nyrpeästi.

Niinpä keskiviikkona oli palaverien aika. Seuran puheenjohtaja Josep María Bartomeu tapasi iltapäivällä sekä Abidalin että Óscar Graun tapahtumista keskustellakseen. Sport kertoo palaverin kestäneen yli kaksi tuntia.

Jo ennen johtoportaan kokousta Bartomeu oli jo keskustellut asioista Lionel Messin kanssa. Myös Messi ja Abidal ovat jo tehneet sovun. Sport toteaa tapaamisten ansiosta rauhan olevan maassa ja nopeasti nousseen kriisin olevan nyt ohi.

Sen verran kriisi vaikutti puheenjohtaja Bartomeun suunnitelmiin, että hän palasi takaisin Barcelonaan aiemmin kuin oli alun perin ajatellut. Bartomeu oli Abidalin haastattelujen ulos tullessa kokousmatkalla Brysselissä.

[readmore from=Barcelona]

Palaverin seurauksena epäilyt Abidalin aseman vakaudesta ovat ainakin toistaiseksi pois pyyhityt ja hän jatkaa edelleen tehtävässään. Abidal on jo neljäs Barcelonan tekninen johtaja viiden vuoden sisällä.

Sekä Abidal että Bartomeu ovat torstaina paikan päällä Bilbaossa, kun Athletic isännöi Copa del Reyssä Barcelonaa.