Ei ole minkäänlainen salaisuus, että Florentino Pérez on ollut pitkään katkera siitä, ettei Neymar päätynyt aikanaan Real Madridiin. Neymar oli hilkulla siirtyä Realiin, mutta valitsi lopulta kuitenkin Barcelonan. Sittemmin brasilialaisen matka on jatkunut Paris Saint-Germainiin, eikä Real-pomo ole missään vaiheessa varsinaisesti peitellyt suurta mieltymystään Neymariin.

Neymar on pelaajasiirtojen ME-mies, ja hänen hintalappunsa huitelee 200 miljoonan euron tuolla puolen. Kun Neymar aikanaan päätyi Barcelonaan, piti hänestä maksaa virallisen tulkinnan mukaan kuitenkin ”vain” 40 miljoonaa euroa (myöhemmin tosin selvisi, että Barca oli maksanut Santosille paljon enemmänkin).

Jo silloin, kun Neymar kävi Madridissa näytillä, työskenteli Realin kykyjenetsintäosastolla mies nimeltä Juni Calafat, seuran nykyinen kansainvälisten pelaajasiirtojen päällikkö. Nyt Calafat johtaa projektia, jossa Realiin etsitään ”uutta Neymaria”, paljon alkuperäistä halvemmalla hinnalla. Calafatin työn jälki on tuonut hänelle jo lisänimen ”Real Madridin Monchi”, Sevillan erittäin arvostettuun scouttiin ja urheilujohtajaan viitaten.

Calafat on Espanjassa syntynyt, mutta Brasiliassa varttunut kaksoiskansalainen, joka on espanjalaiselle jalkapalloyleisölle tuttu myös eri jalkapallo-ohjelmien mediakasvona ja -äänenä. Nyt hänen vastuullaan on pyrkiä löytämään Realiin maailman lupaavimmat pelaajat – ja Calafat tekee työtä käskettyä.

Calafatin työn painopiste on Etelä-Amerikassa ja etenkin Brasiliassa, vaikka hänelle kuuluu kiitos myös Marco Asension, Fede Valverden, Martin Ødegaardin ja ”Japanin Messin” Takefusa Kubon värväyksistä. Erityistä mielenkiintoa ovat kuitenkin herättäneet kolme nuorta brasilialaista hyökkäyspään taituria, jotka Real on Calafatin osaamisen ansiosta onnistunut hankkimaan.

Tilastopalvelu Squawkan mukaan Real Madrid maksoi keväällä 2017 Vinicius Juniorista 45 miljoonaa euroa, puolitoista vuotta sitten Rodrygosta saman summan ja nyt Reinieristä 35 miljoonaa euroa.

Squawka

@Squawka
23rd May 2017: Real Madrid agree €45m deal for Vinícius Júnior

15th June 2018: Real Madrid agree €45m deal for Rodrygo Goes

20th January 2020: Real Madrid agree reported €35m deal for Reinier Jesus

€125m on three Brazilian teenagers. 🇧🇷

Nähtävissä on selkeä linja. Sijoittamalla kolmeen teini-ikäiseen pelaajaan yhteensä noin 125 miljoonaa euroa Real Madrid satsaa selkeästi tulevaisuuteen. Jos edes yhdestä heistä kolmesta tulee lähellekään Neymarin tasoinen supertähti, on panostus kannattanut helposti. Parhaassa tapauksessa kolmikon markkina-arvo voi vaikkapa nelinkertaistua, yli puoleen miljardiin euroon.

[readmore from=Real-Madrid]

Eikä Realilla luonnollisesti ole ainuttakaan syytä brassinuorukaisten myyntiä vielä suunnitella. Siksi jokaiselle annettiin pitkät sopimukset, sillä kaiken mennessä hyvin nämä kaverit tuovat Real Madridille vielä paljon mestaruuksia ja pokaaleita. Markkina-arvo palvelee Real Madridin intressejä luonnollisesti myös silloin, kun he pelaavat Madridissa – paitamyyntinä, mainossopimuksina ja muuna oheisena rahavirtana.

Jos on monella Real Madridin fanilla ikävä vaikkapa Ronaldon ja Roberto Carlosin aikoja, niin Viniciuksessa, Rodrygossa ja Reinierissä on seuralla jo erittäin potentiaalinen seuraava brassisukupolvi kypsymässä. Ja kuten allaolevasta listauksesta käy ilmi, on seuran listoilla valtavasti nuorta lahjakkuutta muutenkin.

Football Talent Scout - Jacek Kulig

@FTalentScout
Real Madrid's youngsters:

🇧🇷Reinier (18)
🇧🇷Rodrygo (18)
🇯🇵Kubo (18)
🇧🇷Vinícius Jr (19)
🇪🇸Brahim Díaz (20)
🇺🇦Lunin (20)
🇲🇦Hakimi (21)
🇳🇴Ødegaard (21)
🇺🇾Valverde (21)
🇧🇷Militão (22)
🇷🇸Jovic (22)
🇪🇸Reguilón (23)

Future looks amazing! ⚪

Lähde: Marca