Saudi-Arabian Jeddassa käynnistyy tänä iltana neljän joukkueen ja kolmen ottelun uudistettu Espanjan Supercup. Kilpailun uudistus on nostattanut suurta arvostelua muun muassa ajankohdan ja formaattinsa, ja ennen kaikkea pelipaikkavalinnan takia.

Saudi-Arabia ei ole ihmisoikeuskysymyksissä erityisen edistyksellinen valtio, mutta se maksaa Espanjan jalkapalloliitolle valtavan 120 miljoonan euron summan kolmen Supercupin järjestämisestä. Espanjalaiskannattajiin Supercopa ei silti vetoa alkuunkaan, sillä lippuja oli myyty espanjalaisille pari päivää ennen turnauksen alkua vain reilu tuhat (lue lisää).

Myöskään TV-oikeuksista ei käyty Espanjassa järin veristä kilpailua, mutta lopulta oikeudet kävivät kaupaksi reilu kuukausi sitten, joulukuun alussa. Turnauksen televisioi Espanjassa yksinoikeudella Movistar.

Pitkään vaikutti siltä, ettei otteluita nähdä Suomessa lainkaan, mutta aivan turnauksen alla Elisa Viihde on ottanut Supercopan ohjelmistoonsa.

Elisa Viihde Sport

@ViihdeSport
Futiksen Supercopa tänään käyntiin ensimmäisellä välierällä 🥳🇪🇸🏆 #laligafi

⚽️ Valencia – Real Madrid
⌚️ 20:50
🎙 @jvsalminen
📺 elisaviihde.fi/sport/sarjat/1…

Elisa Viihde näyttää suorana lähetyksenä Elisa Viihde Sport 1 -kanavallaan keskiviikkona klo 21 alkavan Valencia-Real Madrid -välierän, torstaina klo 21 alkavan Atlético Madrid-Barcelona -välierän sekä sunnuntaina kello 20 pelattavan loppuottelun. Lähetykset alkavat kulloinkin kymmenen minuuttia ennen pelien alkua.