Kerroimme joulukuun alussa siitä, kuinka keskikenttäpelaaja Bruno Guimarães hyvästeli kauden päätteeksi seuransa Athletico Paranaensen. Edessä näytti olevan suurella todennäköisyydellä siirto Atlético Madridiin, sillä Atlético oli varmistanut Guimarãesiin etuosto-oikeuden jo viime kesänä värvätessään samasta seurasta laitapuolustaja Renan Lodin.

Tällä hetkellä Guimarãesin Atlético-siirto vaikuttaa kuitenkin olevan jäissä. 22-vuotiaan Brasilian nuorten maajoukkuepelaajan hintalappu on 30 miljoonaa euroa, eikä Atléticon budjetissa ole tällä hetkellä noin paljoa löysää – Financial Fair Play -rajoituksista johtuen.

– Edustajani ovat sanoneet minulle, että siirtoni Atléticoon on tällä hetkellä jäissä, Guimarães itse totesi rehellisesti SporTV:n haastattelussa AS:n mukaan.

– Ongelma on uuden hyökkääjän saapuminen ja seuran kyvyttömyys toteuttaa molempia siirtoja Financial Fair Play -säännöstön sisällä. Koska en ole vastaanottanut muita tarjouksia, olen tällä hetkellä edelleen Paranaensen pelaaja.

[readmore from=Atletico-Madrid]

Käytännössä Guimarãesin tilannetta mutkisti pahemman kerran Diego Costan välilevytyrä. Costan pitkä huili pakottaa Atléticon hyökkääjämarkkinoille. Seuran ykköstoive on PSG:n Edinson Cavani, mutta uruguaylaiskärjen kiinnitys vaatii rutosti rahaa – ja ajaa prioriteeteissä Guimarãesin edelle.

Jotta Atlético onnistuisi kiinnittämään tammikuun siirtoikkunassa myös Guimarãesin, pitäisi seuran käytännössä tinkiä hyökkääjähankinnastaan, tai myydä joku pelaajansa, ellei useampia. Cadena Cope väläytteli sitäkin vaihtoehtoa, että Atlético etsisi uutta hyökkääjää ensisijaisesti vapailta markkinoilta, Álvaro Moratan selkeäksi varamieheksi.