Barcelona jäi tiistaina nihkeään 0-0 -tasapeliin Slavia Prahan kanssa Mestarien liigassa (lue lisää). Pitkäaikainen Arsenalin valmentaja Arsène Wenger kommentoi ottelua TV-yhtiölle, eikä kotijoukkueen peliesitys tehnyt ranskalaiseen alkuunkaan hyvää vaikutusta. Wenger arveli Barcelonan pelaajilla olevan asenneongelmaa.

– Vaikka Barcelona johtaakin La Ligaa ja Mestarien liigan lohkoaan, he pelaavat kuin kriisijoukkue, Wenger latasi Sportin mukaan.

– Heidän pelinsä on liian hidasta eikä siinä ole dynamiikkaa. He ovat erittäin itsekkäitä viimeisillä 30 metrillä. Kun Barcelona menettää pallon, tulee heti tunne, että vastahyökkäyksestä voi syntyä maali, koska he eivät sulje vastustajalta tiloja eivätkä hidasta heitä.

Wenger arveli ongelmien johtuvan pitkälti vanhasta viasta, liiallisesta Lionel Messistä riippumisesta.

– Barcelona on kiinnostava tapaus, koska heillä on historiaa loistavasta kollektiivisesta joukkuepelaamisesta. Sitten heillä on myös Leo Messi, joka on käänteentekevä pelaaja.

– Heidän pelinsä näyttää siltä, että he odottavat jotain Messiltä. Ennen musiikki oli kaunista. Barca oli fantastinen joukkue, joka odotti Messin nousevan esiin.

– Nyt Barcelona on kadottanut karismansa. On pakko kysyä, kuinka paljon kaksi epäonnistumista Mestarien liigassa on vaikuttanut heihin. Ulkopuolelta näyttää siltä, että he ovat hukanneet karismansa, Wenger arvioi.