Slavia Praha ja Barcelona kohtasivat keskiviikkona Mestarien liigan alkulohkon kamppailussa. Kotijoukkue laittoi Barcelonan todella ahtaalle, mutta pisteet matkasivat Espanjaan lukemin 1-2.

Vierasjoukkue Barcelona aloitti ottelun todella vahvasti, kun Lionel Messi iski katalonialaiset johtoon jo kolmannella peliminuutilla. Kotijoukkueen puolustus sekoili tilanteessa pahemman kerran. Maali oli Messille kauden ensimmäinen Mestarien liigassa, ja argentiinalainen teki samalla upeaa historiaa.

OptaJose

@OptaJose
15 - Barcelona forward Lionel Messi has become the first player in Champions League history to score at least once in 15 consecutive seasons in the competition. Longevity.

OptaJoe

@OptaJoe
33 - Slavia Prague have become the 33rd different opponent Lionel Messi has scored a Champions League goal against; joining both Raul and Cristiano Ronaldo as the three players to have scored against the most different sides in the competition. Globetrotters.

Hankalan alun jälkeen Slavia Praha pääsi hyvin peliin mukaan, ja se loikin ensimmäisen puoliajan vaarallisimmat paikat. Reilun vartin jälkeen Jaroslav Zelenýllä oli avopaikka tuoda kotijoukkue tasoihin, mutta rangaistuspilkun kohdalta lähtenyt laukaus osui blokkaavaan Barcelona-puolustajaan.

Kotijoukkue jatkoi painostusta, ja puoliajan lopussa Lukáš Masopustilla ja Peter Olayinkalla oli minuutin sisään loistavat tekopaikat, mutta Marc-André ter Stegen venyi kahteen huipputorjuntaan vieraiden maalilla.

Barcelonalla oli avausjaksolla pallonhallinta, mutta tshekkiläiset loivat paremmat maalipaikat.

Toisen puoliajan alussa kotijoukkueen painostus tuotti lopulta tulosta, kun Jan Bořil laukoi pallon maaliin espanjalaisten puolustuksen keskeltä. Ottelua oli pelattu tässä vaiheessa 50 minuuttia.

Kesken kotijoukkueen painostuksen Barcelona siirtyi uudelleen johtoon, ja jälleen tshekkiläisten puolustuksen avulla. Erikoistilanteen jälkitilanteesta Peter Olayinka ohjasi pallon omaan maaliin.

Ottelun 70. minuutilla Barcelonalla oli loistava sauma lisätä johtoaan, kun Luis Suarez pääsi puolittaiseen läpiajoon. Uruguaylaiskärjen laukaus kuitenkin painui takakulmasta ohi. Hetkeä myöhemmin myös Messi hukkasi avopaikan.

Slavia Prahan pelaajat rupesivat turhautumaan, kun Barcelona iski toisen maalinsa, ja ottivat useita varoituksia. Peli kääntyi täysin päälaelleen vieraiden johtomaalin jälkeen. Lopussa Slavia Praha sai luotua kovaa painetta Barcelonan kenttäpäädyssä, mutta ei kyennyt iskemään ottelua tasoihin.

Lohkon toisessa kamppailussa Inter kaatoi Dortmundin kotonaan 2-0.