Barcelonan entinen pelaaja Ronald Koeman haluaa jonain päivänä katalonialaisjoukkueen peräsimeen. Koeman, 56, toimii tällä hetkellä kotimaansa Hollannin miesten A-maajoukkueen päävalmentajana.

Hänet nimitettiin Hollannin käskyttäjäksi viime vuonna, ja jälki on ollut tehokasta. Hollanti on pelannut Koemanin alaisuudessa 18 ottelua, joista se on voittanut kymmenen ja pelannut neljässä tasan. EM-karsinnoissakin Hollanti on lohkossaan ensimmäisenä.

Koeman oli osa Barcelonan valmennusryhmää lyhyesti pelaajauransa jälkeen, mutta hän haluaa tulevaisuudessa ottaa päävalmentajan roolin seurassa, jossa hän voitti mm. neljä La Ligan mestaruutta ja Mestarien liigan.

Hollannin jalkapalloliiton KNVB:n huippujalkapallojohtaja Nico-Jan Hoogma paljasti Fox Sportsille, että liitto on keskustellut Koemanin kanssa Barcelonan valmentamisesta. Hoogman mukaan Koemanin ja KNVB:n välisessä sopimuksessa on Barcelonaa koskeva klausuuli, joka ilmeisesti takaa, että Koeman saa siirtyä Barcelonaan, kunhan katalonialaisseura maksaa hänestä tietyn korvauksen.

– Ronald on jo pitkään tehnyt selväksi, että hän haluaa valmentaa Barcelonaa jonain päivänä, sanoi Hoogma.

– Siitä on sovittu. Heidän (Barcelonan) on maksettava siitä.

Koemanin ja KNVB:n välinen sopimus ulottaa vuoden 2022 loppuun.