Celta Vigon päävalmentaja Fran Escribá saa pitää työpaikastaan kiinni kynsin ja hampain, kertoo Marca.

Escribán joukkue kärsi sunnuntaina kauden kolmannen tappionsa, kun se hävisi La Ligassa Eibarille 0-2 vieraskentällä. Celta Vigo on kerännyt seitsemältä ensimmäiseltä kierrokselta yhteensä kuusi pistettä, ja se on vain yhden pykälän putoamisviivan yläpuolella.

Erityistä ihmetystä on herättänyt Celta Vigon maalien puute. Joukkueessa oli hyökkäyspäässä taitoa jo entuudestaan, mutta sitä lisättiin vielä kesän hankinnoilla. Maaleja on kuitenkin syntynyt vasta neljä, ja omissa on soinut seitsemän kertaa.

Marca kertoo, että seuran presidentti Carlos Mourino aikoo järjestää hallituksen jäsenille kokouksen, jossa puhutaan Escribán asemasta. Lehden mukaan hänen tilalleen on ehdolla useampikin nimi.

Celta Vigo harjoittelee tänään, maanantaina, paikallista aikaa 10.30. Jos Escribá ilmaantuu treeneihin, on hänen viimeinen mahdollisuutensa Marcan mukaan ensi viikonloppuna Athletic Bilbaota vastaan.

La Ligassa on nähty tällä kaudella jo yhdet valmentajan potkut. Syyskuun alkupuolella Marcelino sai tehdä Valenciassa – kyseenalaisissa olosuhteissa – tilaa Albert Celadesille.

Escribá on valmentanut Celta Vigoa viime maaliskuusta lähtien, ja hän sai viime kauden päätteeksi seuralta jatkosopimuksen, joka kattaa tämän ja seuraavan kauden. Hän on aiemmin luotsannut myös Villarrealia, Getafea ja Elcheä.