Espanjan maajoukkuehyökkääjä Iago Aspas on kasvattajaseuralleen Celta Vigolle mielettömän tärkeä hahmo. Viime kaudella tekemäänsä La Ligan yhden kauden maaliennätystään (22 maalia) Aspas ei tällä sesongilla uhittele, mutta se johtuu ennen kaikkea loukkaantumisista. 12 maalia ja kaksi maalisyöttöä 19 sarjaottelussa on joka tapauksessa mainio saldo.

Pitkästä poissaolostaan huolimatta 31-vuotias Aspas on silti Celtan kauden paras maalintekijä. Toiseksi tehokkain hyökkääjä Maxi Goméz on yltänyt kymmeneen maaliin.

Aspas oli ennen tätä viikkoa pystynyt pelaamaan pohjevamman takia koko kalenterivuonna 2019 vain 24 peliminuuttia La Ligaa. Jotain Aspasin merkityksestä Celtalle kertoo se, että miehen poissaolon aikana joukkue valahti sijalta 10 putoamisviivan alle sijalle 18. Luottoratsun ollessa pakkohuilille Celta sai 11 ottelusta vain neljä pistettä.

Lauantaina Aspas nousi jälleen Celtan sankariksi, kun hän teki kaksi maalia ja auttoi osaltaan kääntämään Villarrealin 2-0 -johdon Celtan 3-2 -voitoksi (lue lisää). Voitto oli Celtan ensimmäinen lähes kahteen kuukauteen ja nosti joukkueen vain pisteen päähän putoamisviivan päällä olevasta Villarrealista.

Ottelun jälkeen nähtiin, mitä rakas kotikaupungin seura Celta Vigo Iago Aspasille merkitsee. Taiston tauottua Aspas vuodatti vuolaita onnenkyyneliä tärkeän voiton johdosta.

Aspasin vilpitön reaktio ei jäänyt huomaamatta myöskään maajoukkuetoveri Marc Bartralta, joka taistelee sarjasijoituksista Real Betisissä. 28-vuotias Bartra lähetti Aspasille lämminhenkisen tervehdyksen Twitterissä.

– Rohkeita ovat he, jotka osaavat itkeä peittämättä kasvojaan! Iagon näkeminen noin tekee jalkapallosta entistäkin arvokkaampaa, koska kyse ei ole vain jalkapallosta. Meillä on myös tunteita, ja joskus kohtaamme lajimme parissa ja arjessamme vaikeita tilanteita. Suuri Iago, Bartra kirjoitti.

Marc Bartra

@MarcBartra
Los valientes son los que saben llorar con la cara descubierta! Ver a Iago así dignifica aún más el fútbol. Porqué no es sólo fútbol.
También tenemos sentimientos y a veces nos toca afrontar situaciones duras en nuestro deporte y en el día a día. Grande Iago! 👏🏼👏🏼

Iago Aspas itse totesi pelin jälkeen, että hänellä on ollut raskasta viime kuukausina Celtan vaikean urheilullisen tilanteen takia. Hän myös totesi, ”ettei joukkue ansaitse tuollaisia kannattajia”.

Aspas käväisi vuosina 2013-2015 Liverpoolissa ja Sevillassa, mutta on pelannut muutoin koko uransa Celta Vigossa.