Celta ja Villarreal iskivät yhteen lauantai-iltana Balaídosilla. Kyseessä oli kummallekin yksi loppukauden tärkeimmistä otteluista, sillä kaksikko taistelee putoamista vastaan. Celta voitti ottelun vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen maalein 3-2.

Villarreal sai otteluun loistavan alun. Karl Toko Ekambi vei vieraat johtoon vain kymmenen minuutin jälkeen.

Maali oli Toko Ekambin seitsemäs tällä kaudella La Ligassa. Seuraavaa täysosumaa ei pitänyt odottaa kauaa. Villarreal meni jo kahden maalin etumatkalle viittä minuuttia myöhemmin Alfonso Pedrazan komealla soolomaalilla.

Celta oli saanut otteluun Iago Aspasin viimein takaisin. Pohjevamma oli pitänyt Aspasin sivussa pelikentiltä vuodenvaihteesta lähtien. Aspasin poissaolo näkyi karmealla tavalla Celtan otteissa.

Vigolaisseura ei onnistunut ennen Villarreal-ottelua maalinteossa neljässä peräkkäisessä ottelussa. Aspas oli sivussa kymmenestä ottelusta, joista Celta saalisti vain neljä pistettä.

128 maalia Celtan paidassa ampunut Espanjan A-maajoukkuekärki kavensi kamppailun toisen jakson alussa. Maali oli Aspasin La Liga -kauden 11. täysosuma. 20 minuuttia ennen loppua Maxi Gómez toi Celtan tasoihin ja vain kolme minuuttia ennen täyttä aikaa Aspas ampui Celtan pilkulta täyteen pistepottiin.

Kyseessä on Celtan ensimmäinen voitto sitten helmikuun toisen päivän. Celta nousi voittonsa ansiosta pisteen päähän Villarrealista, joka on La Ligassa 17. sijalla.