Valencia ja Villarreal selvittivät torstaina tiensä Eurooppa-liigan kahdeksan parhaan joukkoon. Viisi kertaa kilpailun voittanut Sevilla lähti laulukuoroon.

Valencian jatkopaikka ratkesi dramaattisella tavalla. Los Che lähti otteluun Krasnodaria vastaan 2-1-johtoasemassa, mutta venäläisten ensimmäisessä osassa tekemä vierasmaali oli koitua Valencian kohtaloksi.

Magomed Suleymanov pommitti upean maalin Valencian verkkoon, kun kellossa oli 85 minuuttia. Gonçalo Guedes pelasti kuitenkin vieraat iskemällä tasoituksen kolmannella eli viimeisellä lisäminuutilla. Ottelupari päättyi Valencian hyväksi 3-2.

3 - @valenciacf_en have progressed in all European knockout games where they played against Russian teams or from the USSR (3/3). Machines.

La Ligassa putoamista vastaan taisteleva Villarreal kaatoi Venäjän suurseuran Pietarin Zenitin kotonaan 2-1 ja eteni yhteismaalein 5-2 jatkoon. Keskiviikkona keltapaitojen maaleista vastasivat Gerard Moreno, joka päätti nopean vastahyökkäyksen näyttävään laukaukseen, ja Carlos Bacca, joka pääsi puskemaan vapaasti lähietäisyydeltä. Zenitin lohtumaalin viimeisteli lisäajalla Branislav Ivanović.

Sevilla oli suurissa vaikeuksissa tšekkiläistä Slavia Prahaa vastaan jo kotonaan ensimmäisessä osaottelussa, joka päättyi lukemiin 2-2.

Torstain vieraspelissä Slavia Praha meni kahdesti johtoon, mutta Sevilla tuli tasoihin Wissam Ben Yedderin pilkkuosumalla ja Munir El Haddadin mielettömällä volleymaalilla.

Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 2-2. Jatkoajan kahdeksannella minuutilla Franco Vázquez ohjasi Quincy Promesin nappikeskityksen päällään sisään.

Isännät tulivat kuitenkin tasoihin vain hetkeä myöhemmin. Mick van Buren sai kunnian päättää hienon sommitelman maaliin.

Vierasmaalisääntö oli yhä Sevillan puolella, mutta Slavia Praha ei luovuttanut. Kotijoukkue iski ratkaisevan maalin 119. minuutilla. Pallo jäi pyörimään vapaapotkun jälkitilanteessa Sevillan maalille ja lopulta toppari Simon Kjær räpelsi pelivälineen omaan verkkoon. Slavia Praha puolivälieriin yhteismaalein 6-5.

Real Betis tippui Eurooppa-liigasta edellisellä kierroksella hävittyään ranskalaiselle Stade Rennais’lle yhteismaalein 4-6.

Eurooppa-liigan puolivälieräparit ja välierien ottelukaavio arvotaan perjantaina. Samassa yhteydessä suoritetaan myös Mestarien liigan arvonta.