Gironan väkevä kärkimies Cristhian Stuani kirjautti sunnuntaina nimensä La Liga -historiaan. 32-vuotiaasta uruguaylaisesta tuli vasta toinen pelaaja, joka on upottanut maaliin kaikki 15 ampumaansa rankkaria epäonnistumatta yhdessäkään yrityksessä. Aiemmin samaan on pystynyt vain Manolo Alfaro. Yksikään muu pelaaja ei ole ampunut rankkareita maaliin sataprosenttisella tarkkuudella näin pitkään.

Kaikkiaan La Ligan historiassa 12 pelaajaa on onnistunut 15 perättäisessä rankkarissa, mukaan lukien nykyisen ajan supertähdet Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi. Vain Alfaro ja Stuani saavat kuitenkin ylpeillä sataprosenttisella saldolla ensimmäisten 15 yrityksen jälkeen.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip

RÉCORD HISTÓRICO - Stuani acaba de igualar a Manolo Alfaro como jugador con más penaltis lanzados (15), sin fallar ni uno solo de ellos, en TODA la historia de La Liga
Marcaron 15 (o más) penaltis consecutivos en TODA la historia de La Liga (por orden cronológico):

STUANI

15 - Christian Stuani has scored all his shots from the penalty spot in Primera División (15/15), the most for a player in #LaLiga ever with 100% of penalty shot conversion rate alongside Manolo Alfaro. Infallible

Stuanin rankkarimaali tasoitti Girona-Valencia -ottelussa tilanteeksi 2-2, kun peliä oli pelattu 83 minuuttia. Lopulta sarjapisteet matkasivat kuitenkin Valenciaan nuoren Ferran Torresin tehtyä loppulukemiksi 2-3 pelin viimeisellä minuutilla. Valencian voiton arvoa nostaa se, että se pelasi viimeiset parikymmentä minuuttia yhden miehen vajauksella Facundo Roncaglian lennettyä kahdella varoituksella suihkuun.

Valencian tappiottomien otteluiden putki kaikissa kilpailuissa venyi voiton myötä jo 13 peliin. Tammikuun 22. päivän jälkeen Valencia on voittanut kahdeksan ottelua, pelannut viidesti tasan eikä hävinnyt kertaakaan.

Vahva jakso on nostanut sen La Ligan sarjataulukossa jo kuudenneksi, kuuden pisteen päähän nelospaikalla majailevasta Getafesta. Valencia isännöi ensi sunnuntaina Getafea erittäin tärkeässä ottelussa Mestarien liiga -paikan kannalta.

Cristhian Stuanin kauden kokonaismaalisaldo on nyt 16 maalia. Sillä hän on La Ligan maalitilastossa kolmas Lionel Messin ja maanmiehensä Luis Suárezin jälkeen. 16 maalista neljä on syntynyt rankkarista.