La Ligan tammikuun siirtoikkuna pantiin säppiin, ja joukkueiden kokoonpanot ovat nyt kevätkauden ajaksi lukittuina. Ulospäin saattaa vielä jokunen siirto tullakin – maihin, joissa siirtoikkuna on vielä auki – ja sopimuksettomien pelaajien hankkiminen on edelleen mahdollista. Nimekkäimmät pelaajahankinnat on joka tapauksessa jo tehty.

Listaamme tässä jutussa La Ligan siirtoikkunan kymmenen mielestämme kiinnostavinta siirtoa. Hinnoista viis, eikä absoluuttista paremmuuttakaan yritetä nyt arvioida. Kyse on kassamagneeteista ja vetävistä tarinoista.

10) Martin Braithwaite, Leganés

Leganés pyrki korjaamaan maalinteko-ongelmiaan hankkimalla Tanskan maajoukkuehyökkääjän Middlesbrough’sta. Braithwaiten sopimus on vain loppukauden laina, mutta ainakin tähän mennessä hankinta on osoittanut joka pennin veroiseksi. Viidessä Leganésissa pelaamassaan ottelussa hyökkääjä on tehnyt kaksi maalia ja alustanut yhden. Maalit syntyivät saman viikon sisällä Real Madridia ja Barcelonaa vastaan.

Kuva: Getty Images

9) Énric Gallego, Huesca

Kevät toi, kevät toi muurarin. Kevät toi Huescalle maalarin. 32-vuotias Énric Gallego on nimittäin työskennellyt viime vuosina muun muassa muurarina, rekkakuskina ja pakettilähettinä. Myös maalariksi vasta viitisen vuotta sitten semiammattilaisjalkapalloilijaksi ryhtyneestä Gallegosta on, sillä hän voitti viime vuonna Segunda B:n maalikuninkuuden ja johtaa edelleen Segundan maalipörssiä. Pääsarjatasolla Gallegolla on takanaan nyt kaksi ottelua, sillä hän pääsi välittömästi Huescan avauskokoonpanoon. Maalitilin aukeamista yhä odotellaan.

8) Kevin-Prince Boateng, Barcelona

Berliinissä syntynyt ja kasvanut Boateng on pelannut Ghanan paidassa kahdet MM-kisat ja kokenut jo neljä Top 5 -liigaa. Parhaiten 31-vuotias monipuolinen pelimies muistetaan AC Milanin riveistä, mutta La Ligakin tuli tutuksi toissa kaudella Las Palmasissa.

Barcelona-siirto oli koko tammikuun ikkunan suurin sensaatio, jota harva uskoi todeksi huhujen lähdettyä leviämään. Boateng heitettiin Barca-hyökkäykseen saman tien tappiolliseen Sevilla-otteluun, mutta kahdesta seuraavasta pelistä hän oli sivussa. Sateentekijää hänestä tuskin odotetaan, mutta tavoite on antaa Luis Suárezille ajoittain lepoaikaa. Mielenkiintoinen knoppi on, että Bayern Müncheniä ja Barcelonaa yhdistää nyt kaksi veljesparia (Kevin-Prince ja Jerome Boateng sekä Rafinha ja Thiago Alcantara), joista molemmat edustavat keskenään eri maajoukkueita.

Kuva: Getty Images

7) Brahim Díaz, Real Madrid

Real Madrid teki koko tammikuun aikana yhden ainoan hankinnan organisaation ulkopuolelta. Madridiin siirtyi Manchester Cityn organisaatiosta 19-vuotias Brahim Díaz, joka allekirjoitti peräti 5,5 vuoden sopimuksen. Toistaiseksi Díaz ei ole saanut kahdeksassa pelissä kuin 24 minuuttia peliaikaa, mutta hankinta tehtiinkin epäilemättä pitkälti tulevaisuutta ajatellen.

6) Jesé, Real Betis

Monet pitävät Real Madridin kasvattia jo lähes ”entisenä pelaajana”, vaikka todellisuudessa Jeséllä on ikää vasta 25 vuotta. Jesé debytoi Real Madridin edustusjoukkueessa vasta 18-vuotiaana heittäen läpsyt vaihdosta kentälle tullessaan itselleen Cristiano Ronaldolle. Hän pelasi jokseenkin vakituisesti Madridissa kolmen kauden ajan ja juhli mm. kahta Mestarien liigan voittoa.

Siirto Paris Saint-Germainiin oli Jesén uran kannalta kuitenkin katastrofi, sillä läpilyöntiä PSG:ssä ei ikinä nähty. Välillä Jesé käväisi lainalla Stokessa – josta muistoksi jäi lähinnä kurinpidollisia ongelmia – ja Las Palmasissa, jota valmensi tuolloin nykyinen Betis-luotsi Quique Sétien. Tuoreimmalla lainalla Sevillassa on nyt aika – tai jopa viimeinen tilaisuus – näyttää, vieläkö Jeséstä on ottamaan uusi alku ja palaamaan huipulle. Kevään 2014 polvivamma jarrutti miehen uraa todella pahasti, ja näyttöhaluja luulisi ainakin löytyvän. Hitti tai huti?

Kuva: Getty Images

5) Diego Lainéz, Real Betis

Real Betis teki räväkän vedon kiinnittäessään 18-vuotiaan meksikolaistaiturin 14 miljoonan euron siirtosummalla. Diego Lainézista tuli samalla La Ligan tammikuun siirtoikkunan toiseksi kallein hankinta Brahim Díazin jälkeen.

Lainézin uskottiin olevan jo vahvasti matkalla Ajaxiin, mutta Betis onnistui viime hetkillä vetämään välistä. Lainez on nähty jo neljässä Real Betisin ottelussa (joista kahdessa avauksessa), joten luottoa on herunut mukavasti heti alusta lähtien.

4) Lei Wu, Espanyol

Espanyolin hankkima kiinalaishyökkääjä kuuluu epäilemättä koko kauden kiinnostavimpiin siirtoihin. Kiinalaispelaajia ei ole Euroopan kentillä totuttu juurikaan näkemään, mutta Lei Wulla on ainakin kovat näytöt alla. 27-vuotias Wu voitti nimittäin viime kaudella Kiinan Superliigan maalikuninkuuden.

Kuva: Getty Images

3) Munir El Haddadi, Sevilla

Sevilla teki hyökkäykseensä nimekkään hankinnan, kun se nappasi Barcelonasta Munir El Haddadin. Munir on tehnyt 101 La Liga -ottelussaan 21 maalia ja antanut 14 maalisyöttöä. Läpilyönti Barcelonan joukkueessa osoittautui liian kovaksi palaksi, mutta kenties Sevillalle on taiturista paljon iloa. Munir esiintyi Sevillan paidassa jo kahdessa ottelussa, mutta sitten lihasvamma pakotti nuorukaisen tauolle.

Kuva: Getty Images

2) Jean-Clair Todibo, Barcelona

Barcelona halusi vahvistaa toppariosastoaan, jossa on tällä kaudella nähty erittäin loukkaantumisherkät Samuel Umtiti ja Thomas Vermaelen. 19-vuotias ranskalainen ei ole vielä avauksen mies, mutta rotaatiossa näyttöpaikkoja voi tulla jo tänä keväänä. Todibo oli syksyllä Toulousessa todellinen Ligue 1:n sensaatio, mutta hänet suljettiin edustusjoukkueen vahvuudesta, kun hän kieltäytyi allekirjoittamasta jatkosopimusta.

Tällä kaudella tontti Barcelonassa on epäilemättä vielä pieni, mutta tulevaisuudessa Barcelonalle voi olla Todibosta vielä paljon iloa.

1) Álvaro Morata, Atlético Madrid

Atlético Madrid suoritti koko siirtoikkunan nimekkäimmän värväyksen, kun se kiinnitti Chelseasta 1,5 vuoden lainasopimuksella kokeneen maajoukkuehyökkääjän Álvaro Moratan. Atléticossa viimeksi juniorina pelannut Morata löi läpi Real Madridissa, jota hän edusti vuosina 2008-2014 ja jälleen kaudella 2016-2017. Nyt hyökkääjä loikkasi kuitenkin takaisin Madridin toiselle puolelle.

Morata teki Real Madridille toissa kaudella 15 maalia 26 sarjaottelussa, mutta Chelseassa rooli jäi toivottua pienemmäksi. Maaleja syntyi puolentoista kauden aikana kaikissa kilpailuissa 24 yhteensä 72 ottelussa.