Enric Gallego siirtyi keskiviikkoaamuna Extremadurasta Huescan riveihin.

32-vuotias Gallego iski 19 pelaamassaan ottelussa syyskauden aikana komeat 15 maalia ja johtaa Segundan maalipörssiä neljän maalin erolla seuraavaan.

Gallegon matka La Ligaan on äärimmäisen poikkeava. Kärki oli nostamassa Extremaduraa viime kaudella kolmannelta sarjatasolta Segundaan ollen Segunda B:n kevätkauden paras maalintekijä.

Kookas espanjalaiskärki pelasi uransa ensimmäiset ottelut syksyllä Segundassa. Monet odottivat, ettei koko uransa alasarjoissa pelannut Gallego pärjäisi ammattilaisjalkapallossa Segundassa, mutta toisin kävi. Gallego pelasi huiman syyskauden Segundassa ja oli ylivoimaisesti joukkueensa tärkein yksilö.

Gallegon La Liga -siirron eriskummallisuudesta kertoo se, että hyökkääjä teki sivutyönään rekkakuskin hommia vielä puoli vuotta sitten samoihin aikoihin, kun hän oli nostamassa maaleillaan Extremaduraa Segundaan. Amatöörijalkapalloilijana tunnettu Gallego on työskennellyt viimeisten vuosien aikana myös muurarina ja lähettinä.

Gallego nappaa todennäköisesti Huescassa välittömästi ykköskärjen paikan. Huesca maksoi Gallegosta Extremaduralle lehtitietojen mukaan noin 3-4 miljoonaa euroa.