Putoamista vastaan taisteleva Rayo Vallecano pani tammikuun siirtoikkunan viimeisenä päivänä oikein kunnolla tuulemaan. Kerroimme jo torstai-iltana, että Atlético Madridin kasvatti Mario Suárez palaa Kiinasta Espanjaan ja liittyy Rayon joukkueeseen. Hankintoja tehtiin kuitenkin iltamyöhällä vielä kolme lisää.

Hankinnoista nimekkäin on Bundesliigan Schalkesta saapuva kärkimies Franco di Santo. 29-vuotias argentiinalainen siirtyy Rayoon ilman siirtokorvausta. Di Santon sopimus Schalken kanssa olisi umpeutunut tulevana kesänä, ja saksalaisseura kevensi näin palkkakuormitustaan. Di Santo oli viime päivinä myös tiiviisti huhuissa Galatasarayihin.

Di Santo on edustanut aiemmalla urallaan myös Chelseaa, Blackburnia, Wigania ja Werder Bremeniä. Hänen sopimuksensa Rayon kanssa ulottuu tulevaan kesään.

Belgialaisesta Standard Liégestä Rayo hankki 23-vuotiaan nigerialaistoppari Agbo Uchen. Espanjassa aiemmin Granadassa pelanneen Uchen siirto on laina, johon sisältyy osto-optio.

Konkurssiin ajautuneesta ja Segundasta ulos suljetusta Reus Deportiusta Rayo löysi toppari Alejandro Catenan. 24-vuotiaan Catenan sopimus on puolitoistavuotinen.