Barcelona voitti sunnuntaina Levanten 5-0 La Ligassa. Ottelu pelattiin Ciutat de Valèncialla.

Levante UD

@LevanteUD
ALINEACIÓN | Este es nuestro once inicial para enfrentarnos al @FCBarcelona_es. #LevanteBarça

FC Barcelona

@FCBarcelona
Barça XI
⚽ #LevanteBarça
🔵🔴 FORÇA BARÇA!

Ensimmäinen kunnon tekopaikka tuli kotijoukkueelle. Emmanuel Boateng laukoi terävästi kohti alakulmaa, mutta Barcelona-vahti Marc-André ter Stegen oli hyvin hereillä.

Barcelonalla oli jopa hieman vaikeuksia saada peliään kunnolla käyntiin.

Vieraat saivat hiljalleen ottelun juonesta paremmin kiinni, mutta Levante oli yhä lähempänä maalintekoa. Boateng olisi saattanut puskea pallon maaliin, jos Jasonin keskitys olisi ollut hitusen tarkempi.

Reilun puolen tunnin kohdalla Boateng oli jo todella lähellä viedä Levanten johtoon. Hän sai pallon Barcelonan rangaistusalueelle ja täräytti pallon ylärimaan.

Kun Levante ei onnistunut käyttämään paikkojaan, hyödynsi Barcelona omansa. Vieraat riistivät pallon syvällä Levanten puoliskolla. Lionel Messi puikkelehti usean puolustajan ohi ja lähetti pikkukeskityksen Luis Suárezille, joka jatkoi pallon suoraan ilmasta verkkoon.

43. minuutilla Levanten pirteä pelaaminen oli enää muisto vain. Barcelona riisti jälleen pallon Levantelta. Sergio Busquets pääsi syöttöön väliin ja vapautti Messin läpiajoon. Argentiinalaistaituri karkasi isäntien puolustukselta ja laittoi pallon oikealla jalallaan ohi Levante-vahti Oier Olazábalin.

Toinen jakso ehti vasta toiselle minuutille, kunnes Barcelona ja Messi olivat taas pahanteossa. Kolmas maali noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin edeltäjänsä. Barcelona sai pallon itselleen, ja Suárez lähti syöksymään kohti Levanten maalia. Hän otti vasemmalta laidalta mukaan Jordi Alban, joka keskitti pallon maalille. Suárez päästi vielä pelivälineen ovelasti jalkojensa välistä, ja Messi pääsi sijoittamaan kuulan rauhassa sisään.

Tunnin kohdalla nähtiin illan hienoin maali. Suárez hassutti Levante-pakki Erick Cabacoa laittamalla pallon hänen puikoista ja sen jälkeen hän tarjoili taka-alueelle Arturo Vidalille nappisyötön ulkosyrjällään. Vidal malttoi vielä pelata pallon keskustaan ja Messillä oli helppo työ viimeistellä hattutemppunsa lähietäisyydeltä.

Levanten ilta synkentyi entisestään 76. minuutilla, kun Cabaco poistettiin kentältä suoralla punaisella kortilla. Ousmane Dembélé ohitti yhden Levante-pelaajan, mutta Cabacoon hän pysähtyi. Levante-pakki palkittiin kuitenkin taklauksestaan ulosajolla.

Hieman ennen varsinaisen peliajan täyttymistä Barcelona järjesteli maalin myös toppari Gerard Piquélle. Hän lähti määrätietoisesti nousemaan pallon kanssa syvältä omalta puoliskoltaan. Piqué lainasi hetkeksi palloa muille, mutta sai sen rangaistusalueella takaisin, harhautti yhden pelaajan ja laukoi pelivälineen verkkoon. Tämä osuma vaikutti jo leikittelyltä.

Barcelona on 16 kierroksen jälkeen La Ligassa ensimmäisenä 34 pisteellä. Levante on kahdeksantena 22 pisteellä.