Atlético Madrid on jo lähestulkoon varmasti jatkossa omasta Mestarien liigan alkulohkostaan. Mikäli Club Brugge ei voita vieraissa Borussia Dortmundia, on Atléticon jatkopaikka jo varma. Kevään pudotuspelit varmistuvat myös, jos Atlético kukistaa keskiviikkona Wanda Metropolitanolla lohkojumbo AS Monacon.

Lohkovoittoon Atlético tarvitsee sen sijaan Borussia Dortmundin kompurointia. Joukkueet ovat nyt tasapistein lohkon kärjessä, mutta keskinäisten otteluiden vertailu kääntyy saksalaisten eduksi.

Ottelu Atlético Madridin ja AS Monacon välillä alkaa jo kello 19.55, ja suomalaisittain siitä tekee erittäin mielenkiintoisen se, että pelissä nähdään kokonaan suomalainen, Mattias Gestraniuksen johtama erotuomarikuusikko. Kyseessä on Gestraniuksen debyytti Mestarien liigassa, ja ensimmäinen suomalaistuomarin viheltämä ottelu Mestarien liigassa 23 vuoteen.

Atlético lähtee otteluun edelleen erittäin haavoitetulla puolustuslinjalla, sillä tutuista nimistä ovat sivussa kokeneet Diego Godín, José Maria Gímenez ja Juanfran. Sivussa on niin ikään hyökkääjä Diego Costa.

Atlético de Madrid

@atletienglish
📋 | SQUAD LIST
Check out @Simeone's squad list for the #AtletiASM clash! 👇
#AúpaAtleti #UCL

Siipirikkoisuudesta huolimatta Atléticon ei tarvitse olla allapäin, sillä Monacon loukkaantumislista on kahta kauheampi. Thierry Henryn äskettäin valmentajakseen saanut joukkue on ollut myös kaikkien Top 5 -liigojen pahin floppi tällä kaudella, sillä lauantainen 1-0 -voitto Caenista oli Monacon ensimmäinen kolmeen ja puoleen kuukauteen. Edelliset 16 ottelua olivat poikineet viisi tasapeliä ja 11 tappiota.

Caen-voiton ratkaisi Monacolle vapaapotkumaalillaan kolumbialainen Falcao, josta on myös Atlético-leirissä lämpimät muistot. ”El Tigre” pelasi Atléticossa kaudet 2011-2013 ja paukutteli joukkueelle 91 ottelussa huimat 70 maalia. Tänään hän pelaa ensi kertaa urallaan Wanda Metropolitanolla ja vastaanotto lienee sydämellinen.

Monacolla ei mahdollisuuksia enää Mestarien liigan pudotuspeleihin ole. Paikka Eurooppa-liigan pudotuspeleissäkin vaatisi vähintään neljää pistettä Atléticolta ja Borussia Dortmundilta, joten tehtävä on todella haastava.

Barcelona viittä vaille lohkovoittaja

PSV Eindhoven on siitä äärimmäisen harvinainen joukkue, että se jakaa PSG:n kanssa kunnian olla tiimi, joka on voittanut kaikki kansallisen sarjan ottelunsa. 13 peliä, 13 voittoa, ja Eredivisien sarjan kärkipaikka viiden pisteen erolla Ajaxiin. Maalierokin on hurja 46-5.

Mestarien liiga ei kuitenkaan ole Eredivisie, vaan vastustajat ovat muutamaa painoluokkaa jykevämpiä. Niinpä PSV:llä onkin neljästä ottelustaan armottoman kovassa lohkossa saldona vain yksi vaivainen piste, ja käytännössä Eurooppa-liigan paikkakin alkaa olla karannut.

Keskiviikkona PSV haluaa kuitenkin varmasti panna parastaan, kun se saa vieraakseen Barcelonan tähtisikermän. Barcelonasta tuli neljännellä ottelukierroksella ensimmäinen ja ainoa jatkopaikkansa jo varmistanut joukkue, ja nyt sen panoksena on enää lohkovoitto. Voitolla Eindhovenissa sekin olisi jo takataskussa, ja päätöskierroksen kotipelissä Tottenhamia vastaan olisi varaa lepuuttaa avainpelaajia.

Ykkösmiehistöllään Barcelona ei pelaa tänäänkään, sillä sivussa ovat Arthur, Sergi Roberto, Luis Suárez ja pahan polvivamman saanut Rafinha. Reissuun ei lähtenyt myöskään kakkosvahti Jasper Cillessen. Barcan ryhmässä onkin poikkeuksellisen paljon nuoria lupauksia.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa nähtiin todellinen Lionel Messi -show, sillä Messi paukutteli ottelussa näyttävän hattutempun. Lopputulos oli Barcelonan selkeä 4-0 -voitto.

FC Barcelona

@FCBarcelona_es
🔙⚽La última vez que jugamos 🆚 PSV … 😏

Mestarien liiga keskiviikkona:

19.55 Atlético Madrid-AS Monaco
19.55 Lokomotiv Moskova-Galatasaray
22.00 Borussia Dortmund-Club Brugge
22.00 PSV Eindhoven-Barcelona
22.00 Tottenham-Internazionale
22-00 Napoli-Belgradin Punainen Tähti
22.00 PSG-Liverpool
22.00 Porto-Schalke

Kaikki ottelut ovat nähtävissä suomeksi selostettuina C Moren suoratoistopalvelussa.