Real Madridin syyskausi on ollut nihkeä, ja loukkaantumisetkin ovat kiusanneet. Tiistain Mestarien liiga -vierailulla Roomaan panoksena on jatkopaikka ja jopa lohkovoitto. Madridilaisten lohduksi heikosti on mennyt kotijoukkue AS Romallakin, eikä isäntien loukkaantumistilanne ole yhtään sen parempi.

Serie A:n seitsemäntenä sijaitseva AS Roma joutuu otteluun ilman kokeneita keskikentän keskustan kulmakiviä Daniele De Rossia ja Javier Pastorea. Lisäksi sivussa ovat nuori vastuunkantaja Lorenzo Pellegrini sekä laitalinkki Diego Perotti.

Ison takaiskun Roma koki vielä ottelua edeltäneissä harjoituksissa, kun joukkueen ykköstykki Edin Dzeko loukkaantui. Dzeko on tehnyt kahden viime kauden aikana 63 maalia, ja tällä kaudellakin osumia on syntynyt seitsemän. Sillä bosnialainen on joukkueen paras maalintekijä.

Dzekon pelikuntoisuus on edelleen epäselvää. Vamma ei ilmeisesti ole vakava, mutta voi olla, ettei Roma halua riskeerata miehen suhteen mitään. Joukkue pelaa sunnuntaina tärkeän kamppailun Internazionalea vastaan, ja tarvitsee siitäkin pisteitä taistelussa paikasta kansallisen sarjan neljän parhaan joukossa.

[readmore from=AS-Roma]

Mikäli Dzeko ei pelaa, hänen paikkansa ottanee 22-vuotias tshekki Patrick Schick.

Hyviä uutisia Roman suhteen ovat sen sijaan ne, että ykkösvahti Robin Olsen ja maaottelussa Suomea vastaan loukkaantunut toppari Kostas Manolas ovat toipuneet pelikuntoon.

AS pitää mahdollisena, että Roma saattaa poissaoloista johtuen pelata tänään kolmen topparin linjalla. Joukkue ei käytä sitä muodostelmaa usein, mutta pelasi kolmella topparilla viime keväänä, kun se pudotti Barcelonan Mestarien liigan pudotuspeleissä.