Kolme tappiota putkeen, viisi ottelua ilman voittoa, ja näissä viidessä ottelussa vain yksi tehty maali. Siinä vaikeat lähtökohdat Real Madridin illan Mestarien liiga -koitokseen.

Kriisi on jääkylmä tosiasia. Julen Lopetegui yrittää käsitellä valmentajauransa kovimpia paineita, Antonio Conten ja muiden huhuttujen korvaajaehdokkaiden hengityksen jo lämmittäessä niskaa.

Espanjalaislehtien mukaan Real-pomo Florentino Pérezin käsi hamuaa jo kohti potkunappulaa, ja nyt vaaditaan tuloksia. Tiistaina ei välttämättä riitä edes pelkkä voitto, vaan nyt halutaan usean maalin voittoa ja säkenöivää peliesitystä (lue lisää). Jos Lopetegui joukkueineen onnistuukin tänään hurmaamaan, on seuraava kova haaste edessä jo sunnuntaina, kun Real matkustaa Camp Noulle El Clásicoon.

Mutta ensin tähän iltaan. Hyvät uutiset ovat Real Madridin kannalta ne, että illan vastustaja Viktoria Plzen kuuluu tämänvuotisen UCL-painoksen heppoisimpiin pelaajaryhmiin, eikä suosikista ole tänään mitään epäselvyyttä.

Plzen oli avausottelussaan jo kiinni kotivoitossa TsSKA Moskovasta, mutta Nikola Vlasic ampui lisäajan rankkarista loppulukemiksi 2-2. Toisella kierroksella AS Roman vieraana kyyti oli sen sijaan kylmää, sillä Roma rökitti Viktoriaa tylysti numeroin 5-0. Jotain samanlaista Florentino Pérez odottaa varmasti Realiltakin tänään.

Tshekin liigan kakkosena majailevan Viktoria Plzenin joukkue koostuu lähes pelkästään tsekkiläisistä ja slovakialaisista pelaajista. Joukkueen kuumin nimi on Tshekin A-maajoukkuehyökkääjä Michael Krmencik. Krmencik on tehnyt 19 maaottelussa 8 maalia, ja hän viimeisteli myös Viktorian molemmat maalit TsSKA-ottelussa.

Real Madridin ainoa merkittävä poissaolija on pohjevammasta kärsivä Dani Carvajal. Lopetegui pudotti kokoonpanostaan yllättäen keskikenttäpelaaja Dani Ceballosin, ja nosti tämän tilalle ryhmään mukaan 18-vuotiaan brassihyökkääjän Vinícius Juniorin lue lisää kokoonpanosta().

Real Madrid on tehnyt ennen tiistaita vähintään yhden maalin 43 peräkkäisessä Mestarien liigan kotiottelussa. Vaikka ruuti onkin nyt ollut märkää, niin ei kai putki sentään Viktoria Plzeniä vastaan voi poikki mennä?

Valenciallakin pakkovoiton paikka

Yhtään helpompi ei ole tiistain toisenkaan espanjalaisseuran tilanne, sillä hankala on ollut myös Valencian alkukausi. Valencia kohtaa tänään vieraskentällä Young Boys Bernin, ja kaipaa kipeästi voittoa säilyttääkseen lohkossa jatkomahdollisuudet. Aiemmissa peleissään se on hävinnyt Juventukselle 0-2 ja hakenut Old Traffordilta pisteen maalittomalla tasapelillä.

Valencian nihkeää syksyä kuvaa parhaiten se, että se on voittanut vain yhden kauden 11 ottelustaan, 29. syyskuuta 1-0 Real Sociedadin vieraana. Tappioitakin on tosin vain kaksi, joten tasapelejä mahtuu Lepakoiden syksyyn peräti kahdeksan. Vielä vuosi sitten Valencia esitti häikäisevän kaunista ja tehokasta hyökkäyspeliä, mutta tällä kaudella maaleja on syntynyt vasta seitsemän.

Vaikka Young Boys sai viimeistä kahdesta pelistään Sveitsin Superliigassa vain pisteen, johtaa se sarjaa kymmenen pisteen erolla ennen kakkosena olevaa FC Thunia. 34-vuotias ranskalainen Guillaume Hoarau on tehnyt sarjassa kahdeksan maalia ja johtaa maalipörssiä. Ampuisiko Hoarau Young Boysille myös Mestarien liigassa kauden avausmaalin?

Valencia joutui lähtemään Sveitsin-reissulleen ilman loukkaantuneita Goncalo Guedesia, Denis Tsherysheviä ja Santi Minaa.

Mestarien liigan illan odotetuin ottelu pelataan Old Traffordilla, kun Juventusta tähdittävä Cristiano Ronaldo palaa entisen seuransa Manchester Unitedin vieraaksi.

Tiistain ohjelma Mestarien liigassa:

19.55 AEK Ateena-Bayern München
19.55 Young Boys Bern-Valencia
22.00 Ajax-Benfica
22.00 AS Roma-TsSKA Moskova
22.00 Hoffenheim-Lyon
22.00 Manchester United-Juventus
22.00 Real Madrid-Viktoria Plzen
22.00 Shakhtar Donetsk-Manchester City

Kaikki ottelut ovat nähtävissä C Moren suoratoistopalvelussa suomeksi selostettuina.