Barcelona kohtaa odotetussa huippukamppailussa Tottenhamin keskiviikkoiltana. Pelin alla FC Barcelona haastatteli YouTube-kanavallaan hyökkääjälegenda Gary Linekeriä, joka urallaan edusti molempia seuroja.

– Juhlin [ottelun] kaikkia maaleja. Se on aika harvinaista jalkapallossa, eikö? Lineker sanoo videolla.

Englantilaiselta kysyttiin myös yksilöistä. Lineker nosti esiin tutun nimen. Hänen mielestään Lionel Messi on kaikkien aikojen paras.

– Hän pelaa edelleen uskomattomalla tasolla. Hän tekee edelleen maalin per peli. Hän voittaa vastustajat itsekseen. Hän tekee upeita vapaapotkumaaleja. Loistavaa syöttötyöskentelyä.

– Luonnollisesti Messi on se pelaaja, joka Spursin pitää yrittää pysäyttää, mutta se on vaikeaa.

– Mitä sellaista voin sanoa Messistä, mitä ei ole jo sanottu? Kaikkihan sen tietävät, että olen suuri Messi-fani.

– Kun näen hänen pelaavan, olen edelleen hämmästynyt niin monesta asiasta. Aivan kuin hän samaan aikaan katsoisi ottelua lintuperspektiivistä ja pelaisi kentällä. Se on uskomatonta.

– Ihmiset tuijottavat maalintekijätilastoa, mutta Messissä ei ole kyse vain siitä. Toki hän takoo maaleja sellaisella tahdilla, johon vain pari muuta pelaajaa pystyy. Mutta sen lisäksi hän on paras pallonkuljettaja, mitä olen ikinä nähnyt. Hän on luovin pelaaja, mitä olen ikinä nähnyt. Hän on taitavin pelaaja, mitä olen ikinä nähnyt. Ja hän on lajin kaikkien aikojen parhaita syöttäjiä.

– Kun nuo kaikki asiat summaa yhteen, saadaan tulokseksi pelaaja, joka ei ole ihminen. Kaiken lisäksi hän on joukkuepelaaja. Hän ei ole itsekäs, eikä hän sukeltele kentän pinnassa. Hän ei kosta. Hän on upea esimerkki nuorille pelaajan aluille.

[readmore from=Barcelona]

Lineker puhui myös Barcelonan ja Tottenhamin välisistä eroista.

– Tottenham ei pysty käyttämään pelaajahankintoihin sellaisia summia kuin vaikkapa Barcelona. Mutta Tottenhamilla on tasapainoinen ja yhtenäinen joukkue.

– Tottenhamillakin on todella hyviä pelaajia. Dele Alli tietysti. Harry Kanen pysäyttäminen vaatii Barcelonalta paljon. Hän on uskomaton maalintekijä.

– Molemmilla joukkueilla on ratkaisijoita. Sen voi jo nähdä, että tässä ottelussa tulee paljon maaleja. Ja sitähän me haluamme.

Tottenhamin ja Barcelonan välinen ottelu alkaa keskiviikkona kello 22 Suomen aikaa.