Mestarien liigan tietynlaisiin kestosuosikkeihin lukeutuva Paris Saint-Germain lähti uuteen kauteen uuden valmentajan Thomas Tuchelin johdolla. Maailmantähtiä vilisevä PSG ei ole pystynyt etenemään Mestarien liigassa päätyyn asti koskaan, ja nyt Tuchelin haastava tehtävä on koulua joukkueesta voittaja myös sillä kirkkaimmalla näyttämöllä.

Ranskalaislehti L’Équipe haastatteli Tuchelia, joka kehui vuolaasti kolme viimeistä Mestarien liigaa valloittaneen Real Madridin voittamisen kulttuuria. Los Blancosista olisi PSG:lläkin paljon opittavaa.

– Mestarien liiga ei ole pelkkä taktinen kilpailu, vaan se on sukupolvien kilpailu. Real Madridilla on sukupolvi, joka tietää, miten tärkeitä otteluita voitetaan ja kuinka paineet kestetään, saksalaisvalmentaja arvioi.

– Jos me teemme hyvin päivittäisen työmme, meidän pitäisi olla valmiina tärkeisiin otteluihin. Jos emme pane liikaa huomiota helmikuussa tuleviin isoihin peleihin, kenties pärjäämme paremmin. Tässä ja nyt meidän täytyy keskittyä lohkovaiheen peleihin.

Viime kaudella PSG voitti oman alkulohkonsa, mutta arpa heitti sen vastustajaksi heti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella tulevan mestarin Real Madridin. Madrid eteni jatkoon yhteismaalein 5-2.

– Ehkä meiltä puuttui Madridin vankka usko tekemiseensä. Heillä on kokemusta näistä peleistä. Kerta toisensa jälkeen he voittavat näitä pelejä.

– Ensimmäisessä osaottelussa Real Madridia vastaan PSG oli lähellä, ja olisi ansainnut voittaa, mutta silti sitä vastaan tehtiin kolme maalia. Katsoin toisen osaottelun valmennustiimini kanssa. Minusta tuntui, ettei PSG uskonut itseensä, toisin kuin Real Madridin pelaajat.

Lähde: AS