Espanjan jalkapallon kilpailukomitea on kumonnut sunnuntaisessa Sevillan derbyssä nähdyn Roque Mesan ulosajon, tai pikemminkin siitä seuranneen pelikiellon. Sevillan keskikenttäpelaaja ajettiin ristiriitaisesti toisella keltaisella ulos, kun erotuomari Jesús Gil Manzano näki tämän estäneen Real Betisin maalivahtia Pau Lópezia (lue otteluraportti).

Ottelun voitti Real Betis 1-0 seuralegenda Joaquínin maalilla, ja Sevillan päävalmentaja Pablo Machín oli pelin jälkeen ymmärrettävästi tuohtunut (lue lisää). Machín näki ottelun pitkälti ratkenneen Mesan ulosajoon, ja hänen mielestään tilanteessa rikkeen teki maalivahti López, ei Mesa. Nyt kilpailukomitea on ottanut saman kannan.

– 65. minuutilla pelaaja Roque Mesa sai varoituksen seuraavasta syystä: ”vastustajan etenemisen estäminen”, otteluraportissa todettiin.

[readmore from=Sevilla]

Komitean lausunnossa kuitenkin kirjoitetaan, että tilanteessa ”kävi pikemminkin päinvastoin, ja vastustajan maalivahti heittäytyy varoitetun pelaajan päälle kaataen tämän”.

Näin ollen Mesan toinen varoitus ja pelikielto on kumottu, ja hän saa pelata Sevillan seuraavassa ottelussa 16. syyskuuta Getafea vastaan. Pisteitä Sevillalle ei silti derbystä mikään takaisin tuo.

Lähde: Sevilla FC:n kotisivut