Sunnuntai-iltaisessa Sevillan derbyssä nähtiin erikoinen ulosajo. Real Betisin maalivahti Pau Lopéz hyppäsi pallo kourissa tiellään seisoneen Roque Mesan niskaan. Kun valtaosa katsojista odotti tuomiota Lopézin rikkeestä tai tilanteen tulkitsemista vahingoksi, nostikin tuomari Jesús Gil Manzano Mesalle toisen keltaisen, ja ajoi tämän suihkuun (lue lisää).

Ylivoimalla Real Betis karkasikin kauan kaipaamaansa derbyvoittoon seuralegenda Joaquínin 1-0 -maalilla. Joukkueiden valmentajia puhutti kuitenkin eritoten Gil Manzanon tuomio.

– Se oli maalivahdin väkivaltaisuutta. Olen täysin samaa mieltä pelaajani kanssa. Tällaista tuomiota varten pitäisi istua baarissa juomassa olutta, Sevillan valmentaja Pablo Machín leikitteli Marcan mukaan.

Espanjan sana BAR (baari) lausutaan samoin kuin videotuomarijärjestelmä VAR. Machínin mukaan nyt olisikin ollut oiva tilaisuus kääntyä baarin sijaan VAR:n puoleen.

– Nyt, kun tällaisten tilanteiden katsomista varten on teknologiaa… Ei pelaajaa voi ajaa tuollaisesta ulos. Oikea tuomio olisi ollut rankkari ja maalivahdin ulosajo. Se olisi kääntänyt tyystin ottelun kulun, Machín arvelee.

Machín paljastaa, että hän aikoi heittää juuri sisään kaksi nopeajalkaista pelaajaa, mutta vaihtoja ei voitu tehdä ulosajon takia. Käännekohdaksi osoittautuikin Roque Mesan kohtalokas ulosajo.

Mesa tiesi, että hänellä on kortti alla. Hän sanoi seisoneensa paikallaan ja maalivahdin törmänneen häneen. Kun katsoin tilanteesta videon, voin vahvistaa olevani samaa mieltä.

Voittajajoukkue Betisin luotsi Quique Setién on ymmärrettävästi sanavalinnoissaan diplomaattisempi, muttei hänkään sulje pois tuomarivirheen mahdollisuutta.

– Olin hyvin kaukana, enkä nähnyt tilannetta selvästi, Setién sanoo AS:lle.

– Minusta Pau halusi edetä, ja Mesa esti häntä avaamasta peliä. Päätös on mikä on, pitipä siitä tai ei. Se ei muutu miksikään, vaikka ymmärränkin tilanteen merkityksen. Tällaista vain tapahtuu.

– Ymmärrän hyvin, että Machín valittaa asiasta. En nähnyt tilannetta, mutta ehkä hän on oikeassa.