Sevillan derbyt tiedetään kiihkeiksi, vauhdikkaiksi ja tunnelmaltaan loistaviksi. Sähköä ei kohtaamisesta puuttunut nytkään.

Avausjaksolla ei varsinaisesti huippupaikoilla herkuteltu, mutta intensiteetti oli korkea, ja varoituksiakin erotuomari Jesus Gil Manzano jakoi neljä. Juuri Gil Manzano olikin lopulta se mies, joka nostatti ottelussa tunnelman kattoon.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu 21 minuuttia, Real Betisin maalivahti Pau Lopéz vangitsi pallon kouriinsa ja lähti avaamaan peliä. Boksissa tilannetta seurasi myös Sevillan Roque Mesa, joka ei kuitenkaan ihmeemmin liikehtinyt. Lopéz näki tilaisuutensa tulleen, haki tilanteessa kontaktin ja hyppäsi pallo käsissään Mesan niskaan.

Robbie Dunne

@robbiejdunne
Mesa stood there and Pau Lopez ran at him, threw his arm up around his neck and hit the ground. Is there no VAR person up there with an ounce of common sense?

Hämmästys oli sen jälkeen melko suuri, kun Gil Manzano nosti tilanteesta Roque Mesalle varoituksen. Koska Roque Mesa oli yksi avausjaksolla varoitetuista pelaajista, ei hänen auttanut muu kuin marssia pukusuojaan. Erikoista oli sekin, ettei Gil Manzano halunnut tarkistaa tilannetta videolta, vaikka La Ligassa sellainen mahdollisuus nykyään on. Ehkä tuomari unohti koko videokameroiden läsnäolon.

Real Betis ei jättänyt ylivoimaansa hyödyntämättä, vaan karkasi ottelussa 1-0 -voittoon. Maalin syntyyn tarvittiin 37-vuotias seuralegenda Joaquín, joka otettiin vaihdosta kentälle 75. peliminuutilla. Tästä kului vain viisi minuuttia, kun Betis sai vapaapotkun keskialueelta, ja kuinka ollakaan, korkeimmalle nousi juuri Joaquín, joka puski pallon maaliin. Derbyn ratkaissut maali syntyi paitsi Joaquínin pelin ensimmäisellä pallokosketuksella, niin myös koko kauden ensimmäisellä kosketuksella.

MARCA

@marca
FINAL | @JoaquinARTE decide que el Real Betis gane #ElGranDerbi de Sevilla trib.al/RvkKXeE

Maali oli Joaquínin toinen Sevillan derbyissä, mutta edellisestä oli kulunut jo 16 vuotta aikaa.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
BET 1-0 SEV (80') - Joaquín marca su segundo gol en el derbi sevillano, tras el que anotó en Nervión en 2002. Es el goleador más veterano (37 años) en cualquiera de los derbis andaluces de Primera División.

Lisäajalla Joaquín oli lähellä vielä toistakin osumaa, mutta veto meni hieman ohi takakulmasta. Vielä aivan pelin lopussa vierasjoukkue Sevillan kurja ilta kurjistui entisestäänkin, kun argentiinalaistoppari Gabriel Mercado kuljetettiin paareilla kentän laidalle. Mercado näytti satuttavan kamppailutilanteessa rannettaan tai käsivarttaan.

Real Betisille derbyvoitto teki takuulla gutaa, sillä se oli voittanut kotikentällään Sevillan edellisen kerran 12 vuotta sitten. Synkkään putkeen mahtui kuusi Sevillan voittoa ja kuusi tasapeliä.

BET 1-0 SEV (FT) - ¡Y terminó la racha! El Real Betis no le ganaba un partido oficial al Sevilla en casa desde hacía... ¡¡¡12 años!!! Fue el 2 de abril de 2006 (2-1), con goles de Robert, Saviola y Varela. Seis empates y seis victorias del Sevilla desde entonces.