Valioliigan pienempiin seuroihin lukeutuva Watford teki siirtoikkunan viime päivinä pienelle huomiolle jääneen, mutta potentiaalisesti myöhemmin melkoiseksi löydöksi osoittautuneen pelaajahankinnan, kun se teki neljän vuoden sopimuksen Portugalin poikamaajoukkuepelaaja Domingos Quinan kanssa. Quinan lahjakkuudesta kertoo jotain sekin, että myös Barcelona ja Real Madrid kilpailivat täysillä 18-vuotiaan nuorukaisen pelaajaoikeuksista.

Guinea-Bissaussa syntynyt Portugalin maajoukkueessa pelanneen Samuel Quinan poika on edustanut Portugalia kaikissa ikäkausimaajoukkueissa ja oli mukana voittamassa tänä kesänä maalleen alle 19-vuotiaiden euroopanmestaruutta, Pohjanmaalla pelatuissa kisoissa.

Portugalin kamaran Domingos Quina jätti jo viisi vuotta sitten, kun hän siirtyi pelaamaan ensin Chelsean, ja sitten West Hamin junioreissa. Esitykset West Hamin reservijoukkueessa toivatkin Quinalle sitten ”ihmepojan” maineen ja saivat Barcan ja Realin kaltaiset jättiläiset kiinnostumaan.

AS:n mukaan Barcelona ja Madrid olivat taittaneet peistä Quinan pelaajaoikeuksista kuukausien ajan, mutta jopa Watfordin valmentajan Javi Gracian omaksikin yllätykseksi valinta kohdistui kuitenkin Watfordiin. Barcelonan tarjouksen Quinalle jätti Pep Moratalla ja Real Madridin tarjouksen Juni Calafat, joka toi seuraan muun muassa Vinicius Juniorin ja Rodrygon.

Lopulta pelaajan veli Samuel Quina – joka ei toimi Domingos Quinan asianhoitajana – vakuutti tämän kuitenkin siitä, että Watford olisi hänelle paras mahdollinen seura. Niinpä Barcelona ja Real jäivät kuin nallit kalliolle. Syytä AS ei tähän tiedä.