Fernando Torres pelaa huomenna viimeisen ottelunsa Atléticon paidassa.

34-vuotias Atlético-legenda kirjoitti perjantai-iltana seuran kannattajille koskettavan jäähyväiskirjeen ennen kuin lähti juhlimaan muun joukkueen ja kannattajien kanssa Eurooppa-liigan voittoa kaupungille. Kyseessä oli 11 vuotta Atléticossa pelanneen Torresin ensimmäinen pokaali elämänsä seuran kanssa.

– Kun olin pieni, niin kukaan ei ymmärtänyt miksi halusin pitää aina Atléticon pelipaitaa päällä koulussa, vaikka Atlético oli hävinnyt edellisenä iltana. Tiesin, että minun oli kestettävä kaikki saamani pilkka sen vuoksi, mutta se ei kiinnostanut minua. Se teki minusta vahvemman.

– Tiesin, että Atléticolla olisi vielä joskus joukkue, joka edustaisi meitä kaikista korkeimmalla tasolla. Se vaatisi paljon työtä, mutta olin varma, että onnistuisimme siinä.

– Kiitos kaikille joukkuetovereilleni, jotka taistelivat kanssani Segundassa. Ne olivat rankkoja vuosia, mutta en ole koskaan kantanut Atléticon logoa ylpeämpänä, kun kukaan ei halunnut kantaa sitä. Kiitos myös heille, jotka taistelivat tässä seurassa muutosvaiheessa ja heille, jotka alkoivat voittaa. Kiitos myös minun generaatiota aikaisemmille sukupolville – sain heiltä perustat tämän seuran kannattamiseen.

 

Fernando Torres pelaa huomenna Atlético-uransa viimeisen ottelun. Kuva: Getty

– Mutta ennen kaikkea kiitos nykyisille joukkuetovereilleni. He ovat pelaajia, joista unelmoin lapsena. He ovat osoittaneet kaikille, että Atlético on paljon enemmän kuin pelkkää voittamista. Se on voittamista eri tavalla. Olen hyvin ylpeä ollessani osa heitä.

– Kiitos kannattajille. Te olette saaneet minut tuntemaan itseni niin onnekkaalta ja erityiseltä. En tarvitse koskaan pokaalia tässä seurassa tunteakseni itseni koko seuran rakastetuimmaksi pelaajaksi.

– Tarvitsin koko urani saavuttaakseni pokaalin tässä seurassa. Lupasin sen, kun olin 11-vuotias ja voin vakuuttaa, että tämä on kaiken vaivan arvoista.