Ensi lauantaina pelataan Copa del Reyn finaali, jossa Barcelona kohtaa Sevillan. Argentiinan entinen maajoukkuepuolustaja Oscar Ruggeri haluaisi, että Lionel Messi keskittyisi cupin finaalin jälkeen pelkästään ensi kesän MM-kisoihin.

Barcelona on hyvää vauhtia menossa kohti La Ligan mestaruutta. Mestarien liigassa pelit päättyivät puolivälieriin. Ruggeri uskoo, että Barcelona pärjäisi ilman Messiä loppukauden ja Argentiinan kapteeni voisi aloittaa keskittymisen kohti MM-kisoja.

– Luuletko, että Barcelona häviää mestaruuden, jos Messi ei pelaa enää? Messi voi soittaa Barcelonan seurapresidentille (Josep Maria Bartomeulle) ja kertoa hänelle, että nämä ovat hänen MM-kisansa ja että hän aikoo omistautua maajoukkueelle, Ruggeri antoi oman näkemyksenä 90 Minutes Fox -ohjelmassa AS-lehden mukaan.

Ehdotus kuulostaa melko hurjalta, sillä Barcelona maksaa Messin palkan. Toisaalta on ymmärrettävää, että Messi saattaa saada lepoa loppukauden aikana, mikäli mestaruus alkaa olla selvä. Se palvelisi toki Argentiinan maajoukkuetta.

– Hänen täytyy myös soittaa maajoukkueen päävalmentajalle (Jorge Sampaolille) ja kertoa, että hän on täysin keskittynyt MM-kisoihin.

Ruggeri juhli Argentiinan kanssa MM-kultaa vuonna 1986. Yksi menestyksen avain oli pitkä valmistautuminen kisoihin.

– Meillä oli 65 päivää aikaa keskittyä kisoihin. 65 päivää olimme yhdessä ennen kisoja. Mitä luulette, että muut pelaajat tekisivät, jos Messi aloittaisi keskittymisen valmentajan kanssa hyvissä ajoin? Ruggeri huomautti.

Ajat ovat toki muuttuneet ja pelaajien sopimukset eivät mahdollista samanlaisia tempauksia kuin vuonna 86. Tällä hetkellä (torstaina 19.4.) kisoihin on jäljellä 56 päivää, joten samanlaista valmistautumista ei ainakaan nähdä.