Kepa Arrizabalaga oli mies paikallaan, kun Athletic Bilbao haki 1-1-tasapelin Santiago Bernabéulta eilisillan La Liga -ottelussa.

Real Madridille kirjattiin ottelussa peräti 29 laukausta, joista kymmenen suuntautui maalia kohti. Lopulta vain Cristiano Ronaldo onnistui ohittamaan Kepan 87. minuutilla. 23-vuotias Kepa ei ole koskaan aiemmin urallaan torjunut yhdeksää laukausta yksittäisessä La Liga -ottelussa.

OptaJose

@OptaJose
9 - Kepa Arrizabalaga made nine saves against Real Madrid, his highest ever tally in a single La Liga game. Roar.

Jos asiat olisivat menneet vähän eri tavalla, Kepa olisi puolustanut ottelussa Real Madridin maalia. Nuoren maalivahdin piti siirtyä Athleticista Realiin tammikuussa, mutta lopulta siirto kariutui viime hetkellä. Syy oli tiettävästi se, että Zinédine Zidane ei halunnut hajottaa joukkuetta.

Eilisen ottelun jälkeen Zidanelta kysyttiin lehdistötilaisuudessa, kaduttaako ettei Kepaa ostettu.

– En mieti sitä lainkaan. Tein päätöksen, että emme hanki maalivahtia kesken kauden. Sen pituinen se, Zidane sanoi.

– Aloitimme kauden kolmella maalivahdilla ja päätämme kauden kolmella maalivahdilla. Vastustajan maalivahti [Kepa] on nuori ja todella hyvä, mutta hän ei ole minun pelaajani. Keskellä kautta en tarvitse uutta maalivahtia.

[readmore from=Real-Madrid]

Lehdistö kysyi Zidanelta myös, estikö Kepa Realin voiton.

– Kyllä, mutta muukin joukkue teki osansa. He puolustivat todella hyvin. Siihen päätökseen [että Kepaa ei ostettu] osallistuivat kaikki, mutta minä olen valmentaja. En aio puhua tulevaisuudesta, enkä siitä, keitä pelaajia tulee tai ei tule.

Kepa teki tammikuun lopussa jatkosopimuksen, joka pitää hänet Athleticissa peräti kesään 2025 saakka.