Argentiinalainen Juan Martin del Potro aiheutti viime viikonloppuna tennislegenda Roger Federerille koko vuoden ensimmäisen tappion. Samalla 29-vuotias Del Potro kipusi ATP-listalla sijalle 6.

Del Potro tunnustautuu tuoreessa haastattelussa myös jalkapallon ystäväksi. Mies toivoo sydämensä pohjasta, että Argentiina voittaisi tulevana kesänä maailmanmestaruuden, sillä edellisen mestaruutensa Albiceleste saavutti kaksi vuotta ennen Del Potron syntymää. Erityisen hartaasti del Potro toivoo voittoa Barcelonan ja Argentiinan supertähden Lionel Messin takia.

– Jos on olemassa joku, joka todella ansaitsee MM-kultaa, niin se on Messi ja hänen pelikaverinsa, Del Potro totesi Miamissa AS:n mukaan.

Del Potro tähdensi, että tätä mieltä eivät ole ainoastaan argentiinalaiset, vaan myös monet puolueettomat jalkapallon ystävät. Argentiina kun on sijoittunut kolmessa viime arvoturnauksessaan (MM-kisat 2014 ja Copa América 2015 ja 2016) kivuliaalle sijalle turnauksen kakkoseksi. Copan finaalit menivät rankkarikilpailuun ja MM-kullan Argentiina hävisi Saksalle jatkoajalla.

– Argentiinan on paiskittava rajusti hommia, että maailmanmestaruus heltiää. Ja jos Messi ei pääsekään pystiä nostelemaan, häntä täytyy siitä huolimatta kiittää kaikesta tekemästään sekä siitä, millainen hän on ihmisenä ja jalkapalloilijana, Del Potro kehui edelleen viisinkertaista Ballon d’Or -voittajaa.