La Ligassa pelataan viikonloppuna 28. kierros.

Liigan kärkijoukkue Barcelona saa sunnuntaina loistavan mahdollisuuden kasvattaa sarjajohtoaan entisestään, kun se kohtaa alavireisen Athletic Bilbaon Camp Noulla.

Bilbaon kausi on ollut iso pannukakku, ja joukkue lähtee sunnuntain taistoon sarjan 12. sijalta. Baskiseuran kuluvan sesongin europelit tulivat päätökseen torstaina, kun ranskalainen Marseille kävi hakemassa San Mamésilta 2-1-vierasvoiton ja eteni Eurooppa-liigan puolivälieriin.

Barcelona taas päihitti keskiviikkona Chelsean Camp Noulla 3-0 Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa ja eteni kilpailussa kahdeksan parhaan joukkoon. Katalonialaiset eivät ole hävinneet tällä kaudella vielä otteluakaan La Ligassa tai Mestarien liigassa.

Myöhemmin sunnuntaina Barcelonaa jahtaava Atlético Madrid vierailee Villarrealin Estadio de la Cerámicalla.

Atlético kuuluu kiistatta tällä hetkellä Euroopan kuumimpiin joukkueisiin, mistä kertoo muun muassa se, että se on hävinnyt tämän vuoden puolella vain Barcelonalle ja Sevillalle.

Torstaina Diego Simeonen madridilaisryhmä varmisti paikkansa Eurooppa-liigan puolivälierissä voittamalla venäläisen Lokomotiv Moskovan vieraskentällä 5-1.

Syksyllä säväyttänyt Villarreal on ajautunut tämän vuoden puolella pienoiseen kaaokseen, mutta se on kauden aikana näyttänyt, että siitä on haastamaan myös sarjan isot kihot.

Atléticon ja Villarrealin edellinen kohtaaminen La Ligassa päättyi Wanda Metropolitanolla 1-1-tasapeliin.

Keltaisella sukellusveneellä ei ole enää varaa tyriä liikaa, jos se haluaa pelata ensi kaudella Euroopassa. Tämän hetken kuudes sija oikeuttaa pääsyn Eurooppa-liigan karsintoihin, mutta Villarrealin takana on monta joukkuetta, jotka ovat vaikuttaneet viime aikoina nälkäisemmältä kuin se.

Yksi niistä joukkueista on sarjanousija Girona, joka vierailee kierroksen päätösottelussa Real Madridin Santiago Bernabéulla.

Real Madrid on jo käytännässä jäänyt mestaruustaistosta ulos, ja Los Blancosin uskotaan keskittävän tällä hetkellä kaikki voimansa Mestarien liigaan, jossa se hakee jo kolmatta peräkkäistä mestaruuttaan.

Alkukaudella hukassa ollut madridilaismiehistö on kuitenkin ollut viime aikoina hyvässä vireessä myös Espanjan pääsarjassa. Cristiano Ronaldo ja kumppanit ovat iskeneet maaleja huvikseen ja peli on kulkenut, lukuun ottamatta helmikuun lopun tappiota Espanyolia vastaan.

Gironan ensimmäistä kautta La Ligassa voidaan pitää jo nyt sensaationa, mutta Blanquivermellin pelaajia motivoi yhä mahdollisuus pelata ensi kaudella Euroopassa. Girona on vain yhden pisteen päässä Villarrealista, joka on kiinni Eurooppa-liigan karsintoihin oikeuttavassa kuudennessa sijassa.

La Ligan 28. kierros

Perjantai 16.3
Levante-Eibar klo 22:00

Lauantai 17.3
Deportivo La Coruña-Las Palmas klo 14:00
Valencia-Alavés klo 17:15
Real Sociedad-Getafe 19:30
Real Betis-Espanyol klo 21:45

Sunnuntai 18.3
Leganés-Sevilla klo 13:00
Barcelona-Athletic Bilbao klo 17:15
Celta Vigo-Málaga klo 19:30
Villarreal-Atlético Madrid klo 19:30
Real Madrid-Girona klo 21:45