Baskiseurat Athletic Bilbao, Real Sociedad ja Eibar jahtaavat Leganésin päävalmentajaa Asier Garitanoa, kertoo El Desmarque.

Garitano, 48, on toiminut Los Pepinerosin käskyttäjänä vuodesta 2013 lähtien. Hän nosti ensimmäisellä kaudellaan Leganésin toiselle sarjatasolle ja vuonna 2016 La Ligaan. Tammikuussa Garitano vei Leganésin Copa del Reyn välieriin 2-1-voitolla Real Madridista.

Ernesto Valverden Athletic Bilbaossa korvannut José Ángel Ziganda ei ole onnistunut vakuuttamaan epäilijöitään, sillä hänen joukkueensa on rypenyt sarjataulukon alemmassa keskikastissa lähes koko kauden.

Bilbaon alueen paikallistoimittaja Alberto Santacruz raportoi, että Athletic olisi jo tehnyt ensi kautta koskevan valmentajasopimuksen Garitanon kanssa, mutta seurat eivät ole vahvistaneet väitettä.

Myös Sociedadilla on ollut vaikeuksia Eusebio Sacristánin alaisuudessa. Tällä kaudella Eurooppa-liigan lohkovaiheessa pelannut Sociedad on jäämässä kauas europeleistä, sillä joukkue on 28 kierroksen jälkeen La Ligassa sijalla 14.

Garitanon Leganés on tällä hetkellä 15. sijalla.

Eibarin päävalmentajan José Luis Mendilibarin tulevaisuudesta on ollut paljon puhetta, ja myös hänen on spekuloitu siirtyvän kesällä Sociedadin tai Bilbaon leiviin.

Baskimaassa on näillä näkymin käynnistymässä mittava valmentajaruletti.