Athletic Bilbaoon oon odotettavissa muutoksia kuluvan kauden jälkeen.

Alueen paikallistoimittaja Alberto Santacruz kertoo Twitterissä, että Athletic on tehnyt ensi kautta koskevan valmentajasopimuksen Asier Garitanon kanssa.

Se tarkoittaisi sitä, että joukkueen nykyinen päävalmentaja José Ángel Ziganda saa potkut tämän kauden jälkeen. Hänen sopimuksensa olisi kattanut vielä ensi kauden.

Ziganda palkattiin Athleticin päävalmentajaksi viime kesänä, kun Ernesto Valverde vastasi Barcelonan kutsuun. Zigandan alaisuudessa Athletic selvitti tiensä karsinnoista Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen, ja aina neljännesvälieriin asti. Puolivälieriinkin tie on vielä auki, joskin ensimmäisessä osaottelussa tuli takkiin Marseillelta 1-3.

Copa del Reyssä Atheticin tie päättyi sensaatiomaisesti heti alkuunsa alasarjaseura Formenteraa vastaan. La Ligassakin on ollut hankalaa. Eilen illalla Athletic voitti, mutta joukkue on sarjassa vasta sijalla 12.

Garitano taas on nouseva kyky, vaikka ikää on jo 48 vuotta. Baski pelasi aikoinaan Athleticin junioreissa, ja valmentajana hän on tehnyt erinomaista työtä pienen Leganésin puikoissa. Garitano on luotsannut joukkuetta kesästä 2013 lähtien, ja tuona aikana Leganés on noussut Segunda B:stä Segundan kautta pääsarjaan. Tällä hetkellä joukkue on La Ligassa sijalla 15.