La Liga -lauantain kohokohta on huippuottelu Sevilla-Valencia, jossa ratkotaan hyvin pitkälti Espanjan neljännen Mestarien liiga -paikan kohtaloa. Kummatkin joukkueet ovat hyvin tuttuja Valencian keskikentän pohjapelaaja Geoffrey Kondogbialle.

Äskettäin 25 vuotta täyttäneen ranskalaisen ensimmäinen seura ulkomailla oli Sevilla, jossa hän vietti kauden 2012-2013. Sevilla maksoi tuolloin 19-vuotiaasta Kondogbiasta Lensille 3 miljoonaa euroa, ja sittemmin miehen arvo on tasaisesti kasvanut. Kesällä 2013 Kondogbia siirtyi Monacoon 20 miljoonalla ja kaksi vuotta myöhemmin Inter Milaniin 31 miljoonalla.

Täksi kaudeksi Kondogbia siirtyi lainasopimuksella Valenciaan. Lainaan sisältyy myös 25 miljoonan euron osto-optio. Miehen väkivahvan kauden perusteella voisi olettaa, että se myös käytetään. Kondogbian vahvuudet ovat puolustuspäässä, mutta hän on iskenyt myös neljä liigamaalia aiemman yhden kauden ennätyksen ollessa vain yksi maali.

Liian tunteelliseksi Kondogbia ei vanhalle kotistadionilleen Pizjuánille paluun suhteen ryhdy.

– Se on minulle henkilökohtaisesti erityinen peli, koska vietin yhden kauden Sevillassa, mutta joukkue pelaa vain kolmesta pisteestä. En usko, että pelissä ratkaistaan täysin Mestarien liiga -paikkoja, sillä jalkapallossa tapahtuu yllätyksiä ja pelejä on vielä paljon, Kondogbia toteaa Marcan haastattelussa.

Se, että olen Ranskan kisakaavailuissa on palkinto hyvin tehdystä työstä

Vahva kausi on nostanut Kondogbian mukaan jopa kaavailuihin paikasta Ranskan kivikovaan MM-ryhmään. Miehellä on selkeä vastaus kysymykseen kohentuneesta pelistään.

– Lisääntyneet tehoni ovat seurausta joukkueen hyvästä harmoniasta. Se auttaa meitä kaikkia pääsemään parhaaseemme. Olen myös kehittynyt jalkapalloilullisesti ja henkisesti. En ole sama pelaaja kuin kaksi vuotta sitten.

– Se, että olen Ranskan kisakaavailuissa on palkinto hyvin tehdystä työstä. Elämässä ja jalkapallossa saa sen, minkä ansaitseekin. Olen Ranskan alustavalla pelaajalistalla, koska olen ansainnut sen työnteollani, Kondogbia sanoo.

– En voi kuitenkaan jämähtää pohtimaan, ansaitsenko paikan kisajoukkueessa vai en. Minun pitää keskittyä päivittäiseen tekemiseeni. Tietysti olisi suuri ylpeydenaihe olla mukana Ranskan maajoukkueessa.

Valencian kannattajat ovat antaneet Kondogbialle lisänimen ”Mustekala” tämän ulottuvuuden ansiosta. Jokapaikanhöylä on nimestä mielissään.

– En tietenkään näe itseäni katsomosta käsin, mutta on kivaa, että minua nimitetään niin.